Avslöjar planen för Zlatan Ibrahimovic efter karriären – här är stjärnsvenskens nya jobb: ”Gjort starkt intryck”

Zlatan Ibrahimovics karriär går mot sitt slut.
Nu pekas stjärnsvenskens nya jobb ut i Italien.
– Jag ser honom i en ny roll, säger Marco Pasotto, reporter på Gazzetta dello Sport, till SVT Sport.

Regerande mästarlaget AC Milan har fått en skräckstart på det nya året. Laget har nu spelat sju raka matcher utan att vinna en enda och med hela fem förluster har man tappat rejäl mark i Serie A-tabellen.

Ibras comeback

Nu hoppas man på välbehövlig förstärkning från evighetsmaskinen Zlatan Ibrahimovic som har börjat träna för fullt med laget igen. Det ryktas om efterlängtad comeback redan på fredag i ligamatchen mot Torino men det återstår att se om Zlatan är redo för matchspel till dess.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN / kod XZ

Samtidigt som mycket pekar mot att ”Ibras” spelarkarriär går mot sitt slut och att det här blir den sista våren för 41-åringen.
– Ibra har gjort det han kom hit för att göra, när han kom hit förde han tillbaka glöden och vinnarmentaliteten. Milan vann Scudetton så hans jobb här på planen är avslutat, säger Marco Pasotto, som är Milan-reporter på italienska tidningen Gazzetta dello Sport, i en intervju med SVT Sport.

LÄS MER: Beskedet om Zlatan som alla älskar: Har tagit ett stort steg mot comeback – här är nya datumet han siktar på

Zlatans framtid

Senaste beskedet kring Zlatan att han stryks från Milans Champions League-trupp är bara ytterligare ett bevis på att karriären lider mot sitt slut. Och ett trist avsked till turneringen som stjärnsvensken aldrig lyckades vinna under sin framgångsrika karriär.
– Det gjorde starkt intryck på mig att han inte togs med på listan med Champions League-spelare. Det betyder i praktiken att Ibra har slutat att spela i Europa för nästa säsong räknar vi alla med att han inte spelar mer, säger journalisten Pasotto till tv-kanalen och fortsätter:
– Han kommer att göra en del inhopp och matcher i vår, men har på allvar börjat vägen mot sitt nästa jobb, som inte kommer att vara att spela fotboll utan som chef, ambassadör, eller något annat.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
220523 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan celebrates with fans after winning the Serie A title on May 23, 2022 in Milan. Photo: DANIELE BUFFA / IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN / kod XZ

Samstämmiga röster säger ändå att Zlatan Ibrahimovic kommer bli kvar i Milan när spelarkarriären tar slut. Då väntas svensken kliva in i en helt ny roll för den italienska storklubben.
– Ibra känner lagdynamiken och har karisma. Så jag ser framför mig honom i en ny roll som club manager för Milan, säger Marco Pasotto i intervjun.

Vad tror du om Zlatans framtid? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics hårda ord mot Argentina – skarpa kritiken efter VM-triumfen: ”Kan inte acceptera det…”