Zlatan Ibrahimovics hårda ord mot Argentina – skarpa kritiken efter VM-triumfen: ”Kan inte acceptera det…”

Argentina tog som bekant hem VM-guldet i Qatar.
Sedan firade man minst sagt vilt på gatorna i hemlandet – för vilt, tycker vissa.
– Vi kan inte acceptera det, menar Zlatan Ibrahimovic.

VM-guldet gick till slut till Argentina, och Lionel Messi fick äntligen kröna sin sanslösa karriär med det allra finaste av priser. Finalen mot Frankrike blev dramatisk och fick avgöras på straffar, där den argentinske målvakten Emiliano Martinez blev stor hjälte.

Vilda firandet

Firandet på hemmaplan i Argentina visste inga gränser. Och när spelarna väl kom hem fortsatte festen på landets alla gator. En som firade extra vilt var just målvakten Martinez, som fångades på film när han bad om en tyst minut samtidigt som han höll upp en docka med franske storstjärnan Kylian Mbappés ansikte på.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lionel Messi, Fotbolls-VM
221218 Lionel Messi of Argentina celebrates with the FIFA World Cup Trophy after winning the FIFA World Cup 2022 final between Argentina and France on December 18, 2022 in Doha. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0415

Firandet fick motta en hel del kritik, och nu har även Zlatan Ibrahimovic stämt in i kritiken.
– Messi anses vara den bästa spelaren någonsin, och jag var säker på att han skulle vinna. Det som kommer att hända är att Mbappé fortfarande kommer att vinna ett VM, säger ”Ibra” i en tv-intervju med France Inter.

LÄS MER: Stina Nilssons ärliga ord efter jättefiaskot i EM – riktar nu kritik mot sig själv: ”Jag får ta konsekvenserna…”

”Kan inte acceptera det”

Ibrahimovic menar att han inte är ett dugg orolig för Mbappé, på grund av hans ännu unga ålder.
– Jag är inte orolig för honom. Jag är orolig för de andra i Argentina, då de inte kommer vinna något mer. Messi har vunnit allt och kommer för alltid bli ihågkommen, men resten som betedde sig illa… Vi kan inte acceptera det, menar svensken.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Fotboll
220322 Zlatan Ibrahimovic of the Swedish national football team during a press conference on March 22, 2022 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0272

Som samtidigt säger att flera spelare det argentinska vinnarlaget har vunnit sin sista stora titel i karriären.
– Det här kommer från mig som en professionell toppspelare, det är ett tecken på att du kommer att vinna en gång, men du kommer inte vinna igen. Man vinner inte på det sättet.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics nya skrytbygge – trotsar nu nedåtgående trenden med monsterinvestering