Stina Nilssons ärliga ord efter jättefiaskot i EM – riktar nu kritik mot sig själv: ”Jag får ta konsekvenserna…”

Stina Nilsson var på god väg mot en fin placering i EM-premiären i Lenzerheide.
Då sköt hon fyra bom, och slutade på en 47:e plats.
– Jag får ta konsekvenserna, säger Nilsson till SVT Sport.

Stina Nilsson petades från den trupp som åker till Oberhof för att inleda VM i skidskytte den 8 februari. Istället fick svenskan chansen att hävda sig i EM-premiären i Schweiz och Lenzerheide under onsdagen. Men det gick inte som planerat.

Stina självkritisk

Nilsson inledde förvisso distansloppet på ett bra sätt, och chansen till topplaceringar levde i allra högsta grad. Men då sköt 29-åringen fyra bom, rasade ner till en 47:e plats och gick i mål över fem minuter efter segraren Lisa Maria Spark från Tyskland.
– Jag är inte nöjd med hur jag genomför sista stå, uppenbarligen, och hade gjort annorlunda om jag fick göra om, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, Skidskytte
220319 Stina Nilsson of Sweden after competing in women’s 10 km biathlon pursuit during the IBU World Cup on March 19, 2022 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / JE0050

Stina Nilsson fortsätter:
– Jag ändrar ställning först efter fyra skott och då sätter jag det. Hade jag bara kunnat stoppa efter två bom så hade man kunnat reparera skadan lite mer. Men nu tog jag det beslutet och få ta konsekvenserna och straffminuterna på det.

LÄS MER: Jättefiaskot för Stina Nilsson i EM-premiären – går i mål hela 5 minuter(!) efter vinnaren: ”Inte alls bra”

”Lite tjurig”

Just detta har Nilsson pratat om tillsammans med landslagets skyttetränare Jean-Marc Chabloz.
– När man inte hittar ställning så ska man våga avbryta serien och ta om. Men jag är lite tjurig och vill gärna helst fortsätta att skjuta. Det handlar absolut om att vänja bort ett skyttebeteende som inte är gynnsamt, säger hon till sajten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, Skidskytte
221216 Stina Nilsson of Sweden competing in women’s biathlon 7,5 km sprint during the IBU World Cup on December 16, 2022 in Annecy-Le Grand Bornand. Photo: Christian Manzoni / Nordic Focus / BILDBYRÅN /

Trots haveriet i det sista skyttet är Stina Nilsson nöjd med prestationen i stort, i och med att hon var med i tävlingen så pass länge.
– Det var ändå roligast att det kom i slutet. Nu fick jag känna att jag hade chansen att göra något bra och det är en rolig upplevelse jag tar med mig.

LÄS MER: Besvikelsen efter nya beskedet om Frida Karlsson – svenska storstjärnornas nobb: ”Det känns tråkigt”