Jättefiaskot för Stina Nilsson i EM-premiären – går i mål hela 5 minuter(!) efter vinnaren: ”Inte alls bra”

Stina Nilsson nobbades till den svenska VM-truppen, men under onsdagen körde svenskan istället EM i Lenzerheide.
Då blev det ett rejält fiasko, efter fyra bom i sista skyttet och sex bom totalt.
Istället var det Tilda Johansson som stod för ett fint lopp i spåret och slutade på en topplacering.

Turerna kring den svenska truppen till VM i skidskytte har varit många, och diskussionerna har varit långa. Stina Nilsson var länge med i kampen om den sista platsen, men nobbades till slut och får vänta på sin VM-chans. Men under onsdagen fanns hon med på startlinjen under EM i Schweiz och Lenzerheide.

Mardröm för Stina

Det skulle dock inte bli Stina Nilssons dag. Det började bra, där hon höll jämna steg med toppåkarna både i spåret och i skyttet. Men i det fjärde och sista skyttet blev det platt fall. Nilsson sköt bort sig med fyra bom, och kampen om pallplatserna var därmed puts väck.
– Det där var inte alls bra. Absolut inte, med sådana bra förhållanden på skjutvallen ska man inte skjuta fyra bom, säger kommentatorerna Ola Bränholm och Elisabeth Högberg i SVT:s sändning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221216 Stina Nilsson of Sweden after competing in women’s biathlon 7,5 km sprint during the IBU World Cup on December 16, 2022 in Annecy-Le Grand Bornand. Photo: Christian Manzoni / Nordic Focus / BILDBYRÅN /

Istället riktades blickarna mot Tilda Johansson, som även hon stod för ett fint lopp såväl i spåret som på vallen. Faktum är att hon var en av de absolut snabbaste i spåret tillsammans med den lovande tyskan Selina Grotian. Johansson sköt totalt två bom, men var i övrigt felfri på vallen vilket ledde till att hon gick in på en andraplats efter just Grotian. Därefter följde en nervös väntan.

LÄS MER: Stina Nilssons svar till Björn Ferry – orden efter expertens kritik mot henne: ”Det är inget nytt…”

Johansson imponerade

Italienskan Michela Carrara, som endast missade ett skott över fyra skytten, gick i mål strax efter Tilda Johansson. Och hon gjorde det genom att ta över ledningen med god marginal vilket gjorde att hon samtidigt petade ner svenskan till en tredjeplats. Den platsen höll hon länge, men till slut kunde tyskan Vanessa Hinz peta bort Johansson från pallen. Men trots det kunde Johansson glädjas åt en fin placering i EM-premiären, och visar därmed att hon blir att räkna med framöver.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tilda Johansson, skidskytte
221112 Tilda Johansson efter skidskyttepremiären i kortdistans för damer den 12 november 2022 i Idre. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0033

Stina Nilsson i sin tur landade på totalt sex bom och gick i mål 5.32 bakom Michela Carrara. Stina kan dock ta med sig att åkningen var stabil, och får ta nya tag när det kommer till skyttet på vallen.

LÄS MER: Ingemar Stenmarks fina hyllning till Sandra Näslund – mäktiga orden efter otroliga rekordet: ”Överlägsen”