Beskedet om Zlatan som alla älskar: Har tagit ett stort steg mot comeback – här är nya datumet han siktar på

Zlatan Ibrahimovic närmar sig comeback.
Nu har han tagit ett stort steg på vägen tillbaka.
Stjärnan har dessutom ett nytt datum när han hoppas vara tillbaka – och det är inte för vilken match som helst.

Zlatan Ibrahimovic är 41 år gammal men tycks inte ha några som helst planer på att lägga av med fotbollen. Förra året tvingades han till en omfattande operation av sitt knä, och det hade fått många att lägga skorna på hyllan, särskilt vid den åldern, men inte Zlatan.

Mäktiga beskedet

I stället var han fast beslutsam om att återvända för att skriva nya rekord, och hjälpa Milan i Champions League och med att försvara ligatiteln. De första rapporterna pekade på att svensken skulle vara tillbaka i mitten av januari, men det har dröjt. I stället har han tagit det försiktigare än planerat för att inte åka på något bakslag, men nu kommer nya uppgifter om hans comeback.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN / kod XZ

Enligt uppgifter har svensken nu satt ett datum när han vill vara tillbaka – och det är med ett tydligt mål i huvudet. Enligt Corriere dello Sport så går Ibrahimovics rehabilitering nu precis som planerat, och i veckan deltog han, för första gången sedan operationen, i en träning med boll med Milan. Ett stort steg, och ett tydligt bevis på att en comeback minst sagt är nära.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics hårda ord mot Argentina – skarpa kritiken efter VM-triumfen: ”Kan inte acceptera det…”

Datumet han siktar på

Svensken kommer nu att fortsätta att träna med boll, men dock på egen hand, innan han kliver in i matchliknande scenarion på träning, med gruppen. Enligt tidningen så ska Zlatan ha en särskild match i tankarna när det gäller comeback: Och det är inte särskilt långt borta.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210509 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A match between Juventus and Milan on May 9, 2021 in Turin. Photo: Nicolo’ Campo / BILDBYRÅN

Den 14 februari startar Champions League:s gruppspel, och för Milan väntar ett spännande dubbelmöte mot Tottenham. Zlatan Ibrahimovics stora mål är nu att vara tillbaka och med i truppen till det första mötet, och således kunna bidra i att hjälpa laget vidare i slutspelet. Det går inte att göra annat än att respektera Ibra, vilken otrolig vilja!

LÄS MER: Mardrömsbeskedet i natt: Jim Gottfridssons VM är över – stjärnans första ord efter chockskadan: ”Irriterad”