När J-O Waldner hade total lekstuga – och tvingade motståndaren att spela rundpingis med sig själv(!)

När J-O Waldner hade total lekstuga – och tvingade motståndaren att spela rundpingis med sig själv(!)

J–O Waldner kunde verkligen leka med sina motståndare.
Det är det här magiska klippet ett bevis på.

Säg någonting som Jan-Ove Waldner inte klarade av att göra med en pingisboll och sitt racket. I Kina gick han under hela sin karriär under smeknamnet ”Det evigt gröna trädet” och det är faktiskt svårt att ta in hur mycket han betytt för bordtennis, och vilka sanslösa mängder framgångar han skördade.

Vann allt

J–O Waldner är fortfarande en av de allra största svenska idrottarna någonsin, och det är svårt att hitta någon som var så framstående i sin sport som Waldner var. Än i dag räknas han, enligt många, som den främste bordtennisspelaren genom tiderna, och när det kommer till J–O Waldner så handlade det faktiskt inte bara om att vinna matcher.

Foto: TikTok

Waldner gjorde sig under karriären dessutom känd för att ofta bjuda publiken på det där lilla extra, och tack vare sin bollbegåvning så kunde han vid vissa tillfällen slå slag som inte borde vara möjliga. Och ofta kunde det faktiskt se så enkelt ut, vilket det naturligtvis inte är, men det ledde också till att hans motståndare i vissa bollar såg helt förnedrade ut.

Makalösa showen

Det är verkligen det här klippet ett tydligt exempel på. Där har en ung J–O Waldner fullständigt lekstuga med sin stackars motståndare, som ofrivilligt tvingas spela rundpingis med Waldner, som helt bekymmerslöst bara står kvar på samma plats och leker bollen över på andra sidan. Det bevisar verkligen exakt hur överlägsen Waldner kunde vara – och vilken lekstuga han faktiskt kunde bjuda på.

Foto: TikTok

J–O Waldner vann under sin sanslösa karriär 1 OS-guld, 1 OS-silver, 6 VM-guld, 7 VM-silver, 3 VM-brons, 11 EM-guld, 5 EM-silver, 3 EM-brons och han vann dessutom världscupen vid två tillfällen. Han avslutade karriären 2016, och kunde då även se tillbaka på en karriär som innehöll dubbla bragdguld hemma i Sverige.

LÄS MER: Zlatan öppnar upp om stora besvikelsen över att missa fotbolls-EM: ”Jag föredrar att…”

Få våra nyhetsbrev!