När J-O Waldner fick en hel arena att explodera i jättejubel – med hjärtevärmande gesten mot lilla pojken

J-O Waldner var artisten – som dessutom alltid bjöd på sig själv.
Som den gången han bjöd upp en liten pojke på match.
Och publikens reaktion säger verkligen precis allt.

J-O Waldner var mer än bara en idrottare. Han var bolltrollare, konstnär och ett supergeni med racket i handen. Waldner var enormt framgångsrik och revolutionerade bordtennisen, och satte Sverige på kartan inom idrotten.

Makalös karriär

Waldner är känd som spelaren som bröt den fullständiga kinesiska dominansen, och han är än i dag en sann legendar i landet. Waldner var dock inte bara känd för sina triumfer och mästerskapsmedaljer. Han var även en fantastisk ambassadör för pingisen, och han fick sporten att växa ständigt.

Waldner bjöd dessutom alltid på sig själv, och ställde alltid upp så länge det gynnade bordtennisen. En gång var Waldner på besök i Kina, och ställdes han i en kort match mot en liten pojke, som var en riktig supertalang. Hur matchen gick då? Waldner gick ut och spelade kanske inte sitt allra bästa – men den lilla pojken bjöd på stor show, och stod dessutom för ett av Waldners patenterade returer.

LÄS MER: När Jan-Ove Waldner skrev idrottshistoria och sedan gjorde det mest oväntade – Tomas Brolin avslöjar(!)

Fina gesten

Waldner kunde inte svara och förlorade bollen, till publikens enorma glädje. Hela arenan bröt ut i ett enormt jubel och ingen kunde hålla leendet borta, inte ens J-O själv. Det här säger verkligen allt om Waldner, snacka om en hjärtevärmande gest, som verkligen betydde hela världen för den lilla pojken.

Att vara ung och drömma om att bli pingisproffs och ställas mot självaste J-O Waldner skulle göra vem som helst nervös, men snacka om att leverera som mest när det betyder som mest. Vilken otrolig sekvens!

LÄS MER: Ikonen Jan-Ove Waldner talar rakt från hjärtat och avslöjar vilka sporter han avskyr mest