Ikonen Jan-Ove Waldner talar rakt från hjärtat och avslöjar vilka sporter han avskyr mest

Jan-Ove Waldner är en av våra främsta idrottshjältar någonsin.
Och så oerhört mycket som han har gjort för sporten bordtennis.
Men nu pekar han ut två andra idrotter som de allra fånigaste i en öppenhjärtig intervju.

Inte många är som den fantastiske Jan-Ove Waldner. Han har skördat så stora framgångar genom åren och vunnit allt som går att vinna som bordtennisspelare.

J-O dominerade

På meritlistan hittar vi ett OS-guld, sex VM-guld, 11 EM-guld och två gånger har han vunnit världscupen under den otroliga karriären. Den gode J-O dominerade verkligen bordtennisen under en epok som präglades av många blågula triumfer.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jan-Ove Waldner, bordtennis
960507 Bordtennis, EM: Jan-Ove Waldner, Sverige jublar efter segern i finalen. Foto: BILDBYRÅN / 19626

Vid sidan av framgångarna med sin pingisracket så har Waldner även blivit ihågkommen för sin sköna personlighet och kaxiga attityd. Han var sannerligen den perfekta mixen av bollgeni och idrottsstjärna.

LÄS MER: När Jan-Ove Waldner gav tidernas mest klockrena svar till en utländsk journalist efter vunnit VM-guld

Ärliga Waldner

Än i dag anses han som en av bordtennisens allra största ikoner och en av svensk idrotts riktigt stora hjältar. Men på 90-talet var han en riktig världsstjärna och alla ville veta allt om Jan-Ove Waldner, eller ”Det evigt gröna trädet” som han kallas i Kina.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jan-Ove Waldner, bordtennis
000428 Bordtennis-EM, Bremen: Jan-Ove Waldner © Bildbyrån / Foto: Rickard Nilsson – Dig

I en gammal intervju talar han rakt från hjärtat och berättar ärligt om personliga intressen och även vad han tycker om Gud. J-O erkänner vad han skulle ha gjort om det inte blev bordtennis.
– Då skulle det varit fotboll eller tennis. Om jag skulle varit i världsklass? Ja, det tror jag. I alla fall i tennis. Om man ser till pengarna så valde jag ju fel!, säger han i intervjun med Aftonbladet.

LÄS MER: Jan-Ove Waldner avslöjar sin stora barndomsidol – som är en av svensk idrotts allra främsta

Jan-Ove om Gud

Waldner får även frågan om de tre roligaste personerna och svarar: ”John Cleese, Rowan Atkinson, Al Bundy”. Dessutom vilket som är favoritlaget: ”Finns bara ett: Hammarby”.

Jan-Ove Waldner får sedan frågan om vilka som är de två mest fåniga sporterna. Och pekar sedan ut de två mest oväntade idrotterna som han inte har allt för höga tankar om.
– Wrestling och cricket, säger bordtennisikonen till kvällstidningen.

Den sista frågan blir sedan högst personlig när bollgeniet får ge sin ärliga syn på Gud och om han tror på en högre kraft.
– Ja, när jag vinner OS-guld, haha. Närå, jag är inte typen som sitter och ber eller tror på ett liv efter detta, erkänner J-O.

Visst är Jan-Ove Waldner en av svensk idrotts största någonsin? Dela artikeln och säg din åsikt!