När Jan-Ove Waldner gav tidernas mest klockrena svar till en utländsk journalist efter vunnit VM-guld

Jan-Ove Waldner hade just haft lekstuga med hela världseliten.
Och vunnit VM-guld 1997 utan att förlora ett enda set på sju matchen.
Sedan gav han det mest klockrena svaret till en utländsk journalist efter historiska triumfen.

Han är verkligen ett sällan skådat bollgeni, den gode Jan-Ove Waldner. Född med en alldeles unik talang charmade han alla och dominerade bordtennisen under många år.

Ikonen Waldner

J-O är sannerligen en av våra största, svenska idrottshjältar genom tiderna och kan visa upp en helt makalös meritlista från den framgångsrika karriären. Svensken var högst bidragande till att få den kinesiska muren på fall och är än i dag en superkändis i Kina.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jan-Ove Waldner, bordtennis
970506 Bordtennis, Världsmästare: Jan-Ove Waldner kommer hem från VM. © Bildbyrån – 20625

Waldner vann OS-guld, sex VM-guld, elva EM-guld, världscupen två gånger och bärgade sammanlagt 37 stora mästerskapsmedaljer. Under en epok där svensk bordtennis blomstrade med flera duktiga spelare var han den stora fixstjärnan med den kaxiga attityden.

LÄS MER: J-O Waldner var en supertalang i en helt annan idrott – därför valde han till slut pingisen: ”Blev för tråkigt…”

Historiskt guld

Hans allra största ögonblick under karriären är enligt många VM 1997 i Manchester. När Jan-Ove Waldner gick igenom ett helt mästerskap utan att förlora ett enda set och hade fullständig lekstuga med världseliten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jan-Ove Waldner, bordtennis
970505 Bordtennis, VM: Jan-Ove Waldner, Sverige världsmästare. © Bildbyrån – 20621

Svenske storstjärnan var helt överlägsen och vann VM-guld efter 21-0 på sju raka matcher och hyllades till skyarna som världsbäst. Men även efter matchen lyckades han behålla både kylan och kaxigheten till segerintervjun.

LÄS MER: Jan-Ove Waldner avslöjar sin stora barndomsidol – som är en av svensk idrotts allra främsta

Svaret från J-O

För när en utländsk journalist frågade om J-O kunde beskriva sin skicklighet så kom det mest klockrena svaret från svensken.
– 99 procent talang, 1 procent hårt arbete, sa Waldner rappt och utan att röra på en min.

Jan-Ove Waldner fick även en fråga från svensk media på plats i England under den historiska VM-triumfen 1997. När frågan ställdes om han började känna sig gammal och skulle fylla 32 år inom kort.
– Varje morgon. Då är jag säkert fyrtio men på kvällarna är jag yngre. Jag umgås med kompisarna i landslaget hela dagen, det håller mig ung, sa han till tidningen Expressen.

Visst är Jan-Ove Waldner bara för skön? Dela artikeln och säg din åsikt!