Svenske NBA-talangen Bobi Klintmans otroliga ord om förebilden Zlatan Ibrahimovic – mäktiga hyllningen inför alla amerikaner

Bobi Klintman har skrivit svensk idrottshistoria.
21-åringen blev den blott fjärde svensken att bli vald i NBA-draften.
Nu öppnar han upp om sin stora förebild – en mäktig hyllning till Zlatan Ibrahimovic.

Förra veckan hamnade svensk basket återigen i sportens finrum och den stora scenen, NBA. Inte bara en, utan två svenskar valdes i årets NBA-draft när Bobi Klintman gick som 37:a och Pelle Larsson blev 44:a.

Klintman till NBA

För 21-årige Klintman blev det rejält känslosamt när han valdes av Minnesota Timberwolves men sedan direkt trejdades till Detroit Pistons.
– Det kändes helt otroligt! Jag saknade ord och försökte bara låta bli att gråta. Det var stort och att få dela glädjen med min familj, säger han på en presskonferens och berättar om all uppståndelse som varit.
– Det har varit en hektisk tid. Det har varit mycket, jag har pratat med min agent och han har pratat med olika lag om vad jag vill göra. Jag hamnade till slut i Detroit och jag är väldigt glad över det. Jag känner att jag kan komma in och hjälpa dem. Det är ett ungt lag med många duktiga spelare, så det ska bli spännande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bobi Klintman, NBA
Bobi Klintman är den senaste svesken att bli vald i NBA-draften. FOTO: ESPN

Baskettalangen har nu intervjuats av amerikanska medier och då fått frågan vem som är hans stora förebild som idrottare. Klintman är från Malmö och då kommer det kanske inte som någon stor överraskning vem han svarar på den frågan.
– Zlatan Ibrahimovic, han är en fotbollsspelare från Malmö, säger Bobi till ESPN.

Hyllar nu Zlatan

Amerikanarna har mycket väl koll på vem Zlatan Ibrahimovic är, efter svenske världsstjärnans två år i USA när han spelade för Los Angeles Galaxy.
– Vi vet vem det är. Har du träffat honom någon gång?, frågar en journalist.
– Nej, men jag skulle gärna vilja prata med honom. Jag hade älskat det. Vi får se vad som händer de närmaste dagarna, svarar Klintman.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
151012 Sveriges Zlatan Ibrahimovic jublar efter sitt 1-0 mål under fotbollsmatchen i EM-kvalet mellan Sverige och Moldavien den 12 oktober 2015 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87090

Bobi Klintman fick också frågan vad han skulle göra med sin första lönecheck i NBA. Då avslöjade svenske baskettalangen den allra finaste gesten till sin egen mamma.
– Jag kommer ta hand om min mamma, köpa ett hus eller en lägenhet till henne. Så att hon kan vara nära mig hela tiden.

Vad tycker du om den här hyllningen till Zlatan? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Tomas Brolin erkänner vad han egentligen tycker om svensk fotboll i dag – och tydliga passningen till Zlatan

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev