Pontus Kåmark säger vad han egentligen tycker om Zlatan Ibrahimovic – stenhårda orden från VM 94-hjälten: ”Han hade aldrig överlevt i vårt lag”

Han är en av våra främsta svenska fotbollsspelare någonsin.
Men Zlatan Ibrahimovic får höra stenhårda ord från Pontus Kåmark.
VM 94-hjälten erkänner vad han egentligen tycker om ”Ibra”.

Det är få svenska fotbollsspelare som kan mäta sig med Zlatan Ibrahimovic. Han är den meste målgöraren någonsin i herrlandslaget och har nått så många framgångar i sina klubblag.

Zlatans framgång

”Ibra” har spelat för de största klubbarna i Europa och vunnit titlar med Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG och Manchester United genom åren. Lika stora framgångar lyckades inte Pontus Kåmark nå på klubblagsnivå.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
240107 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A match between Empoli and AC Milan on January 7, 2024 in Empoli. Photo: Image Photo / Bildbyrån

Men han har något som Zlatan aldrig lyckades uppnå och det är ett VM-brons med svenska landslaget. Kåmark var en del av VM 94-hjältarna som blev oförglömliga i USA den sommaren.

Kåmark erkänner

Båda två har dessutom spelat ihop i svenska landslaget och många år senare erkänner Kåmark vad han egentligen tycker om Ibrahimovic.
– Om någon kommer i Zlatans väg så är det hans fiender. Han kan sparka ner dig på träning och han gör vad som helst för att få vara herren på täppan. Det kan både vara bra och dåligt – speciellt om någon inte accepterar det. Zlatan hittar alltid på något för han kan inte acceptera att vara tvåa – han måste vara nummer ett, säger Pontus i en gammal intervju med The Mirror.
– Man får båda delarna med Zlatan. Han tar mycket utrymme och det kan bli en hel del problem runt honom, men han kan även göra det på planen som skulle vara svårt utan honom.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Pontus Kåmark, fotboll
180115 Pontus Kåmark med sällskap under Idrottsgalan den 15 januari 2018 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

VM 94-landslaget var också känt för att ta till rejält tuffa tag på träningarna. Och i boken ”Sverige år noll” får vi veta att förbundskaptenen Tommy Svensson tvingades avbryta många träningar för att det gick överstyr med tuffa spelare som bland annat Stefan Schwarz och Jonas Thern.
– Inte ens Zlatan hade överlevt i vårt landslag, erkänner Pontus Kåmark i boken.
– Jag tror att han hade blivit skadad. Han hade aldrig kunnat bete sig som han gjort. Kör du den stilen på Schwarz så är du död. Schwarz hade kapat honom vid knäna. Det finns inte på kartan att någon hade vågat sticka upp på det sättet.

LÄS MER: Tomas Brolin erkänner vad han egentligen tycker om svensk fotboll i dag – och tydliga passningen till Zlatan Ibrahimovic

En verklighetsbild som också Thern delar från landslagstiden och framförallt den trupp spelare som representerade Sverige under fotbolls-VM 1994.
– För oss var det på liv och död. Jag fick ett blått öga av Stefan Schwarz i kvadraten. Han väntade tills jag kom, så var det en duell och så skallade han mig i stället för bollen. Hans reaktion var: ”Vad fan ska du där och göra? Du får skylla dig själv!”. Han tyckte inte ens att han hade gjort något, säger Jonas Thern i boken.

Vad tycker du egentligen om Zlatan? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev