Brutala överfallet som skakar hockeyvärlden – nu är förre SHL-spelaren polisanmäld

.

Det brutala överfallet skakar hockeyvärlden.
Dansken Kristian Jensen kastade ner en motståndare i isen och måttade sedan ett slag mot huvudet.
Nu får han en lång avstängning – och har polisanmälts.

Det var i matchen mellan Frederikshavn och Odense i den danska  Metal Ligae som händelsen inträffade. Kristian Jensen, tidigare i Luleå, och Odenses Lucas Bjerre Rasmusen började bråka efter avblåsning och allting eskalerade.

Brutalt överfall i danska ligan

Jensen fick först en crosschecking i ryggen av Rasmussen och valde därefter att med en nacksving kasta ner honom i isen. Men det var inte endast det som fått hockeyvärlden att reagera starkt.

Bildkälla: Youtube/MetalLigaen

När Rasmusen redan låg på isen, utan hjälm, måttade Jensen ett slag mot huvudet på sin motspelare.

Inlagd på sjukhus

Rasmussen blev inlagd på sjukhusset i Hjorring. Under lördagen stod det klart att han fått en kraftig hjärnskakning och en mindre fraktur i ansiktet, skriver Ekstrabladet.

Jensen fick matchstraff för det brutala överfallet och får hård kritik från Odenses sportschef Henrik Benjaminsen.
När en spelare ligger på isen, och inte har hjälpen på, så slår man inte. Så har det alltid varit, säger han till Ekstrabladet men vill inte kommentera händelsen ytterligare.

Hårt straff

Nu har det danska hockeyförbundet kommit med sin dom. Förbundet meddelar att Jensen blir avstängd till och med den 1 december senare i år.

Men överfallet kan även innebära rättsliga följder. Sport Fyn skriver att en supporter på plats i arenan, som själv pratat med media, har polisanmält Jensen för händelsen.

Luleås Kristian Jensen under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Frölunda den 1 oktober 2014 i Luleå. Foto: Peter Skaugsvold/Bildbyrån

Polisen vill varken bekräfta eller dementera att en polisanmälan inkommit.

Polisanmäld efter överfallet

Odense vill inte kommentera huruvida man själva kommer gå vidare med händelsen i en rättslig process.

– Det här ligger i gråzonen, för det är en sport med massor av kontakt. Det är ett svårt område rent juridiskt. Mne det är klart att även om ishockey är en kontaktsport med massor av fysik så ska man inte acceptera något sådant här, säger sportchefen Henrik Benjaminsen till Sport Fyn.

Kristian Jensen representerade Luleås juniorlag mellan 2013 och 2016 och gjorde en SHL-match för klubben.

Se överfallet i spelaren nedan:

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: SHL-klubbens hemliga möte(!) med Dick Axelsson: ”Jag tror han spelar här i år”

Johan Garpenlövs hårda kritik mot SHL: ”Det är inte jätteroligt…”

 

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);