Kallas första ord – efter OS-hjälten Vibeke Skofteruds tragiska bortgång

Skidvärlden minns den norska längskidåkaren Vibeke Skofterud som hittade död under söndagen.
Flera svenska skidåkare sörjer norskan, och nu berättar Charlotte Kalla om sina känslor efter beskedet.

Den norska längdskidåkaren Vibeke Skofterud hittade död under söndagen, 38 år gammal. Hon anmäldes försvunnen under natten och hittades vid ön St. Helena i sydöstra Norge.

Polisen bekräftar att det är en vattenskoterolycka som ligger bakom dödsfallet.
– Hon träffade en holme. Det låter konstigt att man inte klarar av att styra ett fordon i mörkret, men det kan vara väldigt, väldigt svårt, även om man är bekant med det, säger utredningsledaren Torbjörn Trommestad till norska Dagbladet.

Kalla sörjer Skofterud

Skofterud, som var med och tog OS-guld i stafetten 2010, sörjs nu av en hel skidvärld.

Emil Jönsson, Anna Haag och Anders Södergren har skickat sina kondoleanser och berättat om sorgen. Och nu uttalar sig även Charlotte Kalla.

”Den tragiska nyheten kom som en chock för mig. Det känns obehagligt och svårt att ta in att en sån levnadsglad, positiv och energifylld idrottskamrat som Vibeke Skofterud inte längre finns med oss. Vibeke var en av mina förebilder när jag kom på landslaget. En positiv person och glädjespridare som verkligen bidrog till den fina sammanhållningen med det norska laget”, skriver Kalla i ett sms till SportExpressen.

”Hon var en profil”

VIbeke Skofterud var även med och vann VM-guld i stafett 2005 samt på hemmaplan i Holmenkollen 2011. Efter den aktiva karriären lades på hyllan 2015 har hon jobbat som tv-expert, allra senast för Eurosport under OS i Pyeongchang.

Kalla skickar sina kondoleanser till norskans familj och beskriver henne som en glädjespridare.

”Hon var en profil inom sporten och bjöd mycket på sig själv. Det är med sorg i hjärtat jag nu tänker på Vibeke och hennes nära och kära. Vila i frid Vibeke”, skriver Kalla till SportExpressen.

Vila i frid, Vibeke. Dela artikeln för att sörja hennes alldeles för tidiga bortgång.

LÄS MER: OS-guldhjälten Frida Hansdotter öppnar upp om stora sorgen: ”Jag saknar henne varje dag”

Sebastian Samuelssons känga mot Petter Northug: ””Han har för…”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);