NHL-stjärnan avbryter plötsligt allt – talar rakt från hjärtat och ger den ultimata hyllningen till Henrik Lundqvist

Sergej Bobrovsky är världens bästa målvakt just nu.
Efter ännu en makalös insats i natt så kom han med en sanslös hyllning – till Henrik Lundqvist.
– Det är ett privilegium för mig att prata med dig, säger Florida-målvakten.

Florida Panthers var uträknade redan innan årets NHL-slutspel började. Man var det åttonde-seedade laget in, och i den första slutspelsomgången väntade Boston Bruins, som slog rekord under grundserien i antal vinster och poäng. Man låg dessutom under med 1-3 i den serien, men gjorde en sanslös comeback, och har sedan dess bara fortsatt dominera.

Orden om Henke

Panthers slog ut Toronto Maple Leafs komfortabelt, och i konferensfinalen mot Carolina Hurricanes så har man nu vunnit tre raka matcher och är därmed bara en seger ifrån Stanley Cup-final. Och tacka Sergej Bobrovsky för det. Han har räddat 402 av de 426 senaste skotten han mottagit, och är hela världens bästa målvakt just nu – och bär ensam Panthers mot en sensationell titel.

När han efter ytterligare en monsterinsats i natt – där han dessutom höll nollan – så blev han intervjuad av den amerikanska tv-kanalen TNT, där Henrik Lundqvist jobbar som expert. Intervjun hann knappt börja, och Lundqvist knappt ställa sin första fråga, innan Bobrovsky plötsligt släppte precis allt. I stället för att svara så valde Bobrovsky att släppa allt, och i stället ge den ultimata hyllningen till svensken.

LÄS MER: NHL-stjärnan Lucas Raymond toksågas efter draget i VM – pekades plötsligt ut av domaren: ”Det får inte ske”

Otroliga hyllningen

Bobrovsky och Lundqvist har haft en hel del kamper under åren, och det är någonting som målvakten uppenbarligen fortfarande bär med sig.

– Det är ett privilegium att prata med dig, Henrik. Jag kommer ihåg våra kamper mot varandra, och jag är så stolt över att kunna säga att jag spelade mot stora målvakter som dig, säger Bobrovsky.

Henrik Lundqvist har efter spelarkarriären, som han tvingade avsluta efter att ett hjärtfel uppdagats, varit expert på Madison Square Gardens bolag, men har under det senaste året även gjorde framträdanden i TNT:s sändningar. Lundqvist har gjort braksuccé och hyllas ständigt för sin humor och sina insikter.

LÄS MER: Svenske NHL-stjärnan William Karlsson avslöjar sanningen om nyfödde sonens oväntade namn: ”En förebild”