Svenske NHL-stjärnan William Karlsson avslöjar sanningen om nyfödde sonens oväntade namn: ”En förebild”

William Karlsson är fortfarande kvar i Stanley Cup-stutspelet.
Vid sidan om isen har NHL-svensken varit med om något ännu större.
Han har blivit pappa för första gången och gett sin son ett unikt namn.

Svenske NHL-stjärnan William Karlsson har hyllats stort under Stanley Cup-slutspelet för sina många fina insatser för Vegas Golden Knights. Han är lagets bäste målgörare och just nu pågår konferensfinalen mot Dallas Stars för en plats i den åtråvärda Stanley Cup-finalen.

Karlssons succé

Det kan bli den unga klubbens andra final på bara fem år. Det hoppas så klart svensken kunna ge tillbaka de passionerade fansen i Las Vegas.
– Ja, jag hoppas det. Klart att det skulle vara stort. Det är ju vad man spelar 82 matcher i grundserien för att få vara med om. Den där chansen att tävla om mästartiteln. Det var en fantastisk stämning mot Washington 2018 och kommer nog att bli minst lika bra drag nu om det händer att vi tar oss dit, säger Karlsson i en intervju med SportExpressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Karlsson, hockey
210811 William Karlsson poses for a portrait during a press meet with the Swedish national ice hockey team on August 11, 2021 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0139

Men det är inte bara på isen som William Karlsson fått glädjas den senaste tiden. För drygt en vecka sedan blev NHL-svensken pappa för första gången i livet när han och hustrun Emily blev föräldrar till en liten pojke.
– Jag är en väldigt stolt pappa och det viktigaste av allt är att vi alla mår bra. Jag fick vara med och hämta hem frugan och sonen från sjukhuset innan vi flög till Edmonton för den sista matchen mot Oilers, berättar Karlsson för kvällstidningen.
– Men just nu är det inte så mycket man kan göra, sonen sover och äter. Men visst är det fantastiskt att se honom när hans blick fastnar på mig.

LÄS MER: NHL-busen går till stenhård attack efter jätteskandalen som alla pratar om i hockey-VM: ”Skamligt”

Sonens namn

Pojken har också fått ett namn som är högt ovanligt och som inte kommer från hockeyvärlden. Utan från en viss fotbollsspelare som har satt ett stor avtryck hos svenske hockeystjärnan i Vegas.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Den 12 maj föddes nämligen Beckham William Karlsson. Mellannamnet från pappa William och förnamnet från självaste David Beckham.
– Han är en förebild. Sedan tycker jag att namnet är häftigt, så varför inte?, erkänner William Karlsson i intervjun och får sedan frågan om Manchester United är hans favoritlag.
– Nja, det är mer David Beckham jag hållit på genom åren. Jag håller nog mer på Aston Villa om vi pratar om Premier League. Jag vill att det ska gå bra för dem.

LÄS MER: Rasmus Dahlin erkänner efter alla spekulationer – därför nobbade han hockey-VM: ”Var sugen, men…”

Hittills har det blivit 10 poäng på 13 matcher i Stanley Cup-slutspelet och sammanlagt 53 poäng på 82 matcher i grundserien för William Karlsson den här säsongen.

Vad tycker du om det här? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden: