Den gången handbolls-EM bjöds på den fräckaste straffreturen någonsin – chockade hela världen

Handbolls-EM pågår för fullt.
Då minns vi tillbaka på en av de fräckaste handbollsreturerna i ett mästerskap någonsin.

Handboll är vanligtvis inte den sporten som bjuder på de mest spektakulära målen. Ibland dyker det upp riktiga guldkorn, men inte i samma utsträckning som vi exempelvis kan se i fotboll eller hockey.

Oväntade returen

Men ibland händer det, och då är det verkligen oväntat. Vi minns tillbaka till handsbolls-EM i Kroatien 2018. I en högst avgörande match för Island, och i slutsekunderna, slår islänningen till men det mest fräcka returen på ett straffkast.

Island var piskade att vinna mot Serbien för att ha någon som helst chans att avancera till mellanrundan. I ställningen 26–25 tilldöms islänningarna en straff, som de förvaltar på det mest oväntade sättet.

Foto: YouTube

Det är veteranen tillika vänstersexan Gudjon Valur Sigurdsson som ska ta hand om kastet för Island. Då försöker han lobba bollen över den serbiske målvakten, men hans kast tar i ribban.

Sigurdsson backar tillbaka precis efter kastet, självsäker om att bollen kommer sitta, men rusar tillbaka mot bollen när han ser att den tar i motståndarmålets ribba.

Kastade sig

Då gör han det helt oväntade och kastar sig, innan bollen landar i marken, och på volley slår till bollen rakt in i mål. Det är ingen som riktigt uppfattar situationen och Island kvitterar till 26–26.

Islänningarna lyckades inte sedan ta sig vidare till mellanrundan, och var utslagna redan i gruppspelet. Bättre går det för våra nordiska vänner i år, som vann sin grupp och tog sig bekvämt vidare i mästerskapet.

Foto: YouTube

LÄS MER: När IFK-ikonen gjorde det mest osannolika solomålet – som utsetts till ett av CL-historiens(!) allra snyggaste

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!