När en ung Wayne Rooney skulle jävlas med Roy Keane – och fick smaka på irländskt vrede: ”Gud hjälpe oss”

Man tjafsar inte med Roy Keane.
Det fick en ung Wayne Rooney erfara i Manchester United.
Nu avslöjar den hårdföre irländaren en underbar anekdot från tiden ihop i United.

När man tänker tillbaka på Manchester Uniteds lagkaptener genom åren så finns det ett självklart namn som dyker upp först. Den stenhårde och respektingivande Roy Keane.

Stenhårde Keane

Han beskrivs ofta som en av fotbollshistoriens allra hårdaste och mest fulspelande legendarer. Men faktum är att han var ett väldigt skicklig fotbollsspelare också.

Roy Keane, Manchester United
Roy Keane, Manchester United. FOTO: Youtube.

Fast man får ändå erkänna att både motståndare och även medspelare fruktade honom. Men det fanns ändå de som var naiva nog att jävlas med irländaren.

Rooney jävlades

En av dem var en ung Wayne Rooney. Han berättade nyligen om den gången han vann Keanes respekt genom att stå upp emot honom.

Roy Keane, Manchester United
Roy Keane, Manchester United. FOTO: Youtube.

Då han jävlades med veteranen genom att byta kanal på tv:n och gömma tv-kontrollen när Keane tittade på rugby. Och det gör man bara inte, för då väcks den irländska vreden till liv.

”Inte alls glad…”

Nu berättar Roy Keane sanningen om Rooneys practical joke och vad som egentligen hände.
– Ja, någon bytte kanal och jag var inte alls glad. Men vi bråkade faktiskt inte för dagen efter kom jag ned till frukosten. Då sa Wayne till mig: ”Hittade du tv-kontrollen?”, säger han i ett tv-klipp, som du kan se här nedanför.
– Då sa jag bara åt honom att gå. Så om det är ett bråk må Gud hjälpa oss…

Keane berättar anekdoten för tidigare Premier League-spelarna Gary Neville och Jamie Carragher. Båda har också väldigt svårt för att inte bryta ut i gapskratt när den hårdföre mittfältaren berättar hur det var att vara lagkapten för United när snorungar som Rooney och Cristiano Ronaldo kom in i laget.

För det var inte lätt alla gånger att hantera tonåringarnas så kallade ”banter”.
– Jag respekterade inte Wayne för att han stod upp emot mig och ville se X Factor då och då. Jag hade mycket respekt för honom för att han var en briljant spelare. Jag ska inte säga att jag ogillar honom men han är en annorlunda typ. Om gömda kontroller är hans sätt att jävlas… Så är det ingenting för mig!

Se videon:

LÄS MER: 6 gånger som Roy Keane tappat det fullständigt

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!