Domarlegendaren avslöjar 5 värsta spelarna – och Roy Keane är ”bara” tvåa: ”Han var en mardröm”

Mark Clattenburg är en riktig domarlegendar.
Nu avslöjar han de fem värsta spelarna han dömt.
Och Roy Keane kommer ”bara” på en andraplats på den jobbiga listan.

Han är en av de mest profilerade domarna just nu i fotbollsvärlden. Efter flera års dömande i Premier League och Champions League valde Mark Clattenburg att lämna europeisk fotboll 2017.

Blev bäst i världen

Efter ett riktigt succéår 2016 när han tog hand om EM-finalen, CL-finalen och FA-cupfinalen samma år. 2016 fick han även det allra finaste erkännande när han utsågs till världens bästa domare.

Mark Clattenburg, Premier League
141104 Domare Mark Clattenburg under fotbollsmatchen i Champions League mellan Malmö FF och Atlético Madrid den 4 november 2014 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / Cop 110

Clattenburg flyttade till Saudiarabien och efter två år där fortsatte han till Kina. Där han än i dag är domare i kinesiska ligan.

Roy Keane tvåa

Han har tampats med världens bästa spelare på planen och nu utser han även de fem allra värsta fotbollsspelarna han stött på under karriären. För engelska tidningen Daily Mail ger han sin värsta lista.

Roy Keane, Premier League
040214 Fotboll, engelsk, FA-cupen, Manchester United – Manchester City: Roy Keane, Manchester United och Michael Tarnet, Manchester City i bråk. © Bildbyrån – Cop 7

Där Jens Lehmann, Pepe och John Obi Mikel tar plats men ärkebusen Roy Keane får bara nöja sig med en andraplats. Enligt Clattenburg var den allra värsta Craig Bellamy.
– Han var en mardröm för oss domare, de flesta av oss kände samma sak. Han försökte lura en, han höll på med armarna och han utmanade en konstant. Hans kroppsspråk var hemskt och helt från vettet, säger Clattenburg till engelska tidningen.
– Jag visste att vår relation var svår när han vred om mina pungkulor i spelartunneln på Etihad. Det var ett skämt, tror jag, eller jag tog det som det i alla fall – men det är bara en av alla historier.

2. Roy Keane
”Du kunde inte lita på honom. Man visste aldrig om han skulle explodera eller göra något vidrigt.”

3. Jens Lehmann
”Han var bara så irriterande och han slutade aldrig vara det. Han var en av de spelare som gnällde om allt – med alla. Om bollen var rund, så gnällde han. Om bollen var vit, så gnällde han. Själv tänkte jag bara: ‘Snälla, kom igen’.”

4. Pepe
”En annan spelare som du inte kunde lita på. En match kunde han vara lugn och lätt att döma – men sen hittade Pepe på någonting. Du var tvungen att vara på din vakt hela tiden.”

5. John Obi Mikel
”Jag har valt honom för att han anklagade mig för rasism i en match 2012, vilket var falskt och något som FA gick ut med senare. Men han har aldrig bett om ursäkt sedan dess och det gör mig besviken, det kunde ha förstört hela min karriär.”

LÄS MER: Janne Anderssons första ord om en Zlatan-flytt till Hammarby: ”Det hade varit…”