Janne Anderssons första ord om en Zlatan-flytt till Hammarby: ”Det hade varit…”

Hammarby har fortfarande hopp om att värva Zlatan Ibrahimovic.
Nu ger förbundskaptenen Janne Andersson sin syn på saken.
– Jag är lite tveksam till det, säger han till SVT Sport.

Senaste veckorna har Zlatan Ibrahimovic varit hemma i Sverige och tränat med Hammarby. Nu har han återvänt till Italien för att förbereda sig för uppstart av Serie A.

Zlatan till Bajen?

Men ändå kvarstår fortfarande spekulationerna om svenskens framtid. Nuvarande kontraktet med Milan löper ut 30 juni och nästa säsong är väldigt oviss.

Zlatan Ibrahimovic, Hammarby
200417 Zlatan Ibrahimovic participates in a training session with Hammarby on April 17, 2020 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / Bildbyrån / Kod MT

Hammarby har fortfarande ett visst hopp om att få se ”Ibra” i den grönvita tröjan.
– Chansen finns nog, det tror jag. Men det är bara Zlatan själv som vet. Han har inte sagt något så och det är inte så att jag behöver fråga honom och berätta för honom att vi vill ha honom här, sa sportchefen Jesper Jansson i en intervju med SportExpressen i helgen.

Janne om flytten

Nu uttalar sig även Sveriges förbundskaptenen Janne Andersson om en spektakulär återkomst av Zlatan i Allsvenskan. Janne är desto mer tveksam till den övergången.
– Någonstans är jag kanske lite tveksam till det, men jag har egentligen ingen aning. Så vi får väl se. Det hade varit en enorm attraktion för allsvenskan och det hade varit jätteroligt på många sätt men jag är kanske lite skeptisk. Men jag har haft fel förr så vi får se, säger han till SVT Sport.

Janne Andersson, landslaget
200109 Janne Andersson, head coach of Sweden during the international friendly football match between Sweden and Moldova on January 9, 2020 in Doha. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_494

Vidare berättar Andersson att han inte alls pratat med 38-åringen om någon återkomst till landslaget senaste tiden. I dag är nämligen dagen då Sveriges EM-trupp till sommarens mästerskap hade tagits ut, men EM 2020 blev flyttat till sommaren 2021 på grund av coronaviruset.
– Jag pratar inte med Zlatan för jag känner inte honom. Vi har aldrig jobbat ihop och jag har inte haft honom som spelare. Han ingår inte i mitt nätverk, men skulle jag träffa Zlatan skulle vi nog prata.

Zlatan Ibrahimovic landade på italienska mark under måndagskvällen och väntas nu sitta i karantän under två veckor.

LÄS MER: Stora glädjebeskedet: Svenske landslagshjälten klar för återkomst i Allsvenskan!