Stora glädjebeskedet: Svenske landslagshjälten klar för återkomst i Allsvenskan!

Det har varit på gång en längre tid.
Nu är övergången helt klar, enligt uppgifter.
Landslagshjälten Jakob Johansson återvänder till IFK Göteborg igen.

Han kommer för alltid att bli ihågkommen för målet som tog Sverige till VM 2018. Svenske landslagshjälten Jakob Johansson är väldigt starkt förknippad med det enda målet mot Italien i det klassiska VM-kvalavgörandet 2017.

Klar för Blåvitt

Sedan en längre tid tillbaka har Johansson ryktats vara på ingång till IFK Göteborg. Redan i vintras kom uppgifter på att 29-åringen i Rennes var överens med Blåvitt om ett kontraktsavtal.

Jakob Johansson, landslaget
171110 Sveriges spelare jublar med Jakob Johansson efter hans 1-0 mål under fotbollsmatchen i VM-kvalets play-off mellan Sverige och Italien den 10 november 2017 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135910

Nu kommer nästa stora glädjebesked för alla blåvita IFK-supportrar på västkusten. Supporterbloggen baraben.com slår fast att mittfältaren är helt klar för en återkomst till Allsvenskan och IFK Göteborg.

Gör comeback

Det enda som återstår är att få klarhet i när den allsvenska säsongen 2020 kan startas. Först då vet vi när vi får se Johansson i Blåvitt igen.

Jakob Johansson, landslaget
190319 Jakob Johansson of Sweden during a training session on March 19 2019 in Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Johansson kom till IFK 2007 och fick vara med om att vinna SM-guld redan under debutsäsongen. Efter säsongen 2014 valde han att lämna klubben för att prova på proffslivet utomlands.

Fem utlandsår har det blivit hos först grekiska AEK Aten och sedan franska Rennes. Men nu sluter Jakob Johansson cirkeln och återvänder hem igen.

LÄS MER: Tragedin: 19-årige talangen död – var lagkamrat med stjärnsvensken: ”Han var älskad av alla”