Tragedin: 19-årige talangen död – var lagkamrat med stjärnsvensken: ”Han var älskad av alla”

Italiensk fotboll är i stor sorg.
19-årige fotbollstalangen Andrea Rinaldi är död, meddelar Atalanta.
Han var lagkamrat och född samma år som svenske stjärnan Dejan Kulusevski.

Det var i fredags som 19-årige Andrea Rinaldi kördes akut till sjukhuset i Varese, utanför Bergamo. Atalanta-talangen mådde dåligt och sedan blev det ännu värre.

Enligt uppgifter i italienska medier vårdades 19-åringen på intensiven hinder helgen efter att ha drabbats av ett artärbråck i hjärnan. Tillståndet utvecklades snabbt till kritiskt läge.

Nu kommer Atalanta med det oerhört tragiska beskedet. Tonåringen Andrea Rinaldi har mist livet.
”President Antonio Percassi och hela Atalanta-familjen är bedrövad och lider med Andrea Rinaldis familj. Andrea bar den blåsvarta tröjan från 13 års ålder och var i U17-laget med om att vinna Scudetton och Supercupen. Han var älskad av alla”, skriver klubben i ett pressmeddelande på måndagen.

Unge Rinaldi var lagkamrat med svenske genombrottsmannen Dejan Kulusevski i Atalanta. Båda var födda samma år (2000) och spelade tillsammans i klubbens ungdomslag.

Kulusevski tillhörde Atalanta under hösten men blev köpt av storklubben Juventus i vintras och är fortsatt utlånad till Parma under säsongen. Medan Rinaldi var utlånad från Atalanta till Serie D-klubben Legnano under säsongen.

Annars tillhörde tonåringen Atalanta ända från 13 års ålder. Men nu har Andrea Rinaldi somnat in, blott 19 år gammal.

LÄS MER: Bomben: Orden som öppnar för att Zlatan flyttar till Hammarby: ”Det finns en chans…”