Frölundas prestigevärvning bekräftad – supertalangen helt klar efter stora succésäsongen: ”Är grymt glada”

Det har varit på gång ett tag.
Nu bekräftar Frölunda värvningen av Mattias Norlinder.
– Vi är grymt glada över att kunna knyta honom till oss, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Mattias Norlinder gjorde debut för Modo redan under säsongen 2018/2019 och gjorde då hela 6 poäng på 14 spelade matcher. Förhoppningarna på honom inför den nyss avslutade säsongen var således stora.

Gjort stor succé

Och backlöftet gjorde ingen besviken. På de 34 matcherna han spelade i hockeyallsvenskan gjorde han hela 18 poäng, och hade en nyckelroll i det Modo som gick till SHL-kval.

Mattias Norlinder, Modo
191002 Modos Mattias Norlinder jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Modo den 2 Oktober 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Norlinder fick dessutom en nyckelroll i Juniorkronornas JVM-lag. Framgångarna under vintern har lett till stort intresse – och det har framför allt pratats om Frölunda.

”Grymt glada”

Nu är värvningen bekräftad.

– En riktigt stor talang med fantastiskt spelsinne och skridskoåkning. Vi har hållit koll på honom länge, i ett par säsonger, och är grymt glada över att kunna knyta honom till oss. Det är en driven kille med båda fötterna på jorden som har en ljus framtid framför sig, säger Fredrik Sjöström.

200103 Mattias Norlinder of Sweden at a practice session during the 2020 IIHF World Junior Championship on January 3, 2020 in Ostrava. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Kontraktet är skrivet på två år.

– Det här blir bra. Frölunda har en bra och seriös verksamhet och ett offensivt tänk. Det blir en kul utmaning för mig att fortsätta utvecklas i en ny miljö, säger han själv.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!