Profilen öppnar nu för återkomst till SHL-laget – efter bara en säsong i storklubben: ”Det är min plan”

Daniel Brodin har gjort succé i Schweiz.
Men nu öppnar han för en återkomst till Djurgården.
– Det är min plan, säger han till HockeyNews.

Daniel Brodin var under sin sista säsong med Djurgården högst delaktig i Stockholms-klubbens stora succé. Laget tog sig hela vägen till SM-final, och för Brodin blev det karriärens poängmässigt bästa säsong.

Förlängde kontraktet

Sina 35 poäng på 52 spelade grundseriematcher ledde till stort intresse utomlands, och valet föll till slut på Fribourg-Gottéron. Där har Brodins succé fortsatt.

Under den gångna säsongen gjorde han 32 poäng på 50 matcher, och tidigare under vintern skrev han på ett nytt tvåårskontrakt med klubben. Brodin är också öppen med att han trivs i klubben.

Öppnar för återkomst

Men han är öppen med att han vill tillbaka till Djurgården.

– Det är min plan. Det är mitt lag hemma i Sverige och jag har en bra känsla när jag tänker på Djurgården så ja, det är planen, säger han till HockeyNews.

Jakob Lilja, Djurgården
190314 Djurgårdens Jakob Lilja och Daniel Brodin jublar efter 2-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Djurgården den 14 mars 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Han berättar också att han följt laget noggrant under säsongen.

– Det är den jag har och jag kommer fortsätta köra med den. Jag har följt Djurgården mycket i år och känner många i laget och det är en stor del av mig fast att jag spelar där nere nu. Man har velat knäppa med fingrarna och varit tillbaka många gånger, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!