Klubblegendarens nya, helt öppna jätteilska mot SHL-laget: ”Jag känner mig utnyttjad”

Martin Thörnberg fick inte förlängt med HV71.
Tre veckor efter beskedet har känslorna fortfarande inte lagt sig.
– Jag känner mig utnyttjad av HV, säger han till Aftonbladet.

Det var inte ett helt okontroversiellt beslut som HV71 tog för tre veckor sedan. Man valde då att inte förlänga kontrakten med trotjänarna Martin Thörnberg och Oscar Sundh, som båda varit mycket omtyckta av fansen.

”Känner mig utnyttjad”

Oscar Sundh hade precis gjort sin nionde säsong i klubben, och Martin Thörnberg firade nyligen 700(!) spelade matcher för Jönköpings-laget. De båda klubbikonerna var tidigt öppna med sitt missnöje och besvikelse mot beslutet.

191226 HV71:s Martin Thörnberg uppmärksammas för sin 700e match inför ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Leksand den 26 december 2019 i Jönköping. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Och trots att tre veckor har gått har känslorna inte lugnat sig för Thörnberg.

– Klart att jag har varit väldigt besviken och arg. Många blandade känslor. Jag känner mig utnyttjad av HV, men det lär väl smälta in till slut, säger han till Aftonbladet.

Vill ta revansch

Han fortsätter:

– Jag tycker att man har ställt upp med så många grejer och gjort så mycket för föreningen och när man väl vill ha något tillbaks finns det liksom ingen plats för en när man känner sig taggad och vill fortsätta att köra. Samtidigt vet jag hur den här branschen funkar. Är det så att det kommer in folk i tränarstaben och sånt som inte vill ha en får man acceptera det, även om det är svårt.

HV71, SHL
190322 HV71:s Martin Thörnberg jublar efter 1-1 under kvartsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och HV71 den 22 mars 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Martin Thörnberg är öppen med att han vill fortsätta karriären – och att han kan tänka sig spel i en annan SHL-klubb. Och då vill han ta revansch genom att åka in som motståndare i HV:s hemmaarena.

– Just i det läget man är i nu skulle det nog vara en jävla boost… att få visa dem, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!