Klart: SHL-klubben gör fin dubbelvärvning – värvar in över 470 SHL-matcher i rutin

Klart: SHL-klubben gör fin dubbelvärvning – värvar in över 470 SHL-matcher i rutin

I dag blev det klart med dubbelvärvning.
Brynäs presenterar två nyförvärv under tisdagen.
– Det är två spelare som kommer till Brynäs med en jäkla vilja att bli bättre som kommer smitta av sig på resten av truppen också, säger sportchefen Michael Sundlöv.

SHL-klubbarna fortsätter att svetsa till sina lagbyggen inför kommande hockeysäsongen. I dag gjorde Brynäs klart med en fin dubbelvärvning.

Brynäs dubbelvärvar

Sedan tidigare har SHL-laget värvat in Kristofer Berglund från Dinamo Riga och Viktor Andrén från ligakonkurrenten Växjö. På tisdagen blev nyförvärv nummer 3 och 4 också klara för Gävle-laget.

Tom Hedberg, Brynäs
200228 Modos Tom Hedberg inför ishockeymatchen i hockeyallsvenskan mellan AIK och Modo den 28 februari 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Backen Tom Hedberg och forwarden Adam Pettersson har skrivit på var sitt tvåårskontrakt med Brynäs IF.
– Det känns jättebra att ha gjort klart med både Tom och Adam. Det är två spelare som kommer till Brynäs med en jäkla vilja att bli bättre som kommer smitta av sig på resten av truppen också. Tom är en ung framtidsman men som är mogen för sin ålder och Adam är väldigt rutinerad fast att han inte är så gammal ännu, säger sportchefen Michael Sundlöv i ett pressmeddelande.

Värvar från Modo

20-årige löftet Hedberg kommer närmast från Modo där han gjorde 25 poäng på 52 matcher den gångna säsongen.
– Tom är en jättespännande kille. Han är redan en oerhört kompetent hockeyspelare men där det även finns utrymme att utvecklas ännu mer. Han är inte så stor men han har ett fantastiskt spelsinne och är snabb i tanken och löser situationer på isen på ett bra sätt. Han har en offensiv uppsida och kommer få möjligheten att ta en offensiv roll här oss hos. Det ska bli jättespännande att se honom i SHL, säger Sundlöv.

Adam Pettersson, Brynäs
200218 Skellefteås Adam Pettersson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Djurgården den 18 februari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Hedberg har också hunnit med att spela för Leksand, Oskarshamn samt HV71.
– Jag vill ta nästa steg och ta klivet till SHL. Mitt mål är att etablera mig som en SHL-back och utvecklas ännu mer och i Brynäs finns alla möjligheter till det. Det känns jättebra och mäktigt att få tillhöra Brynäs och få vara med på den resan som vi nu ska göra, säger backen i sitt första uttalande.

…och från Skellefteå

28-årige forwarden Pettersson har varit Skellefteå AIK trogen i hela karriären och gjort över 400 matcher i SHL. Och även vunnit två SM-guld med norrlänningarna.
– Adam är som ett kärnkraftverk på isen. Han har varit med i många år på en hög nivå och Skellefteå har haft stora framgångar under Adams tid där uppe. Det här blir lite oprövad mark för honom men också en chans för honom att ta ytterligare kliv. Vi kommer att ge honom chansen att utvecklas och han får chansen att vidga sina vyer här hos oss, säger sportchefen Sundlöv.

Totalt har Pettersson gjort 136 poäng på 444 SHL-matcher i karriären och ser nu fram emot sitt nya äventyr.
– Det känns som en jättehäftig och perfekt utmaning för mig för att ta kliv i min utveckling, både som spelare och person. Att få se nya saker, jobba med nya människor och i en ny miljö kommer bli sjukt spännande, säger han till klubbens officiella webbplats.
– Jag vill bidra med mitt spel, vara en pålitlig tvåvägsspelare som bidrar med energi och som kan spela i många olika situationer. Brynäs är en anrik förening men det är också spännande att komma in i klubben i det här läget när det gått lite tyngre. Klubben vill vända på det och den resan känns inspirerande att vara med på.

Tillsammans har duon gjort över 470 SHL-matcher och blir fin förstärkning för Brynäs som ska ta revansch kommande säsong. Under nytt styre av nya huvudtränaren Peter Andersson.

LÄS MER: Svenske JVM-stjärnan dumpades av SHL-klubben – nu bekräftar han kontakt med ligarivaler