Beskedet: Han bryter kontraktet och lämnar Frölunda efter bara en säsong – är nu klar för SHL-rivalen

Beskedet: Han bryter kontraktet och lämnar Frölunda efter bara en säsong – är nu klar för SHL-rivalen

Efter bara en säsong väljer han att bryta kontraktet med Frölunda.
Nu har assisterande tränaren Viktor Stråhle bestämt sig för att lämna Göteborg.
Och 30-åringen ryktas redan vara klar för en SHL-rival.

Inför den här säsongen klev unge succétränaren Viktor Stråhle in i Frölundas bås. 30-åringen hade gjort stor succé som tränare i och sportchef i Vita Hästen och fick nu chansen på allra högsta nivå.

Lämnar Frölunda

Stråhle var också med och vann CHL under debutsäsongen med Frölunda. Men nu lämnar den assisterande tränaren Göteborg efter bara en säsong.

Viktor Stråhle, Frölunda
200104 Frölundas assisterande tränare Viktor Stråhle under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Rögle 4 januari 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Han väljer att bryta kontraktet och lämna Frölunda helt och hållet.
– Det har ingenting med Frölunda som klubb att göra, någon i ledarstaben, spelare eller något liknande. Utan det är en social situation som inte har fungerat. Jag har inte trivts riktigt, och inte min sambo heller, i den sitsen som vi har varit i just nu. Det har inte passat riktigt, det är olyckligt och tråkigt, så det var bättre att gå skilda vägar, säger Stråhle till Göteborgs-Posten.

För SHL-rivalen

Under våren har succétränaren Stråhle jagats av SHL-rivalen Brynäs. Där ambitionen varit att plocka in 30-åringen som assisterande tränare till nya huvudtränaren Peter Andersson.

Viktor Stråhle, Frölunda
191012 Frölundas assisterande tränare Viktor Stråhle under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Luleå 124 oktober 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Nu rapporterar SportExpressen att Stråhle är helt klar för en flytt till Gävle. Men han själv vill inte bekräfta något än.
– Det får tiden utvisa. Det enda som är klart är att jag inte blir kvar som assisterande tränare i Frölunda. Jag står till marknadens förfogande, och har inte mycket mer att säga än så, säger han till kvällstidningen.

Viktor Stråhles spelarkarriär tog slut redan 2011 i division 1-laget Falu IF, efter tidigare juniorspel hos både Växjö och Rögle. Sedan dess har han haft olika tränarroller i just Falu samt varit ungdomstränare Malmö Redhawks innan Pantern och Frölunda.

LÄS MER: Värvningsbomben: Dubble SM-guldhjälten återvänder till svensk hockey – helt klar för SHL-succélaget