Värvningsbomben: Dubble SM-guldhjälten återvänder till svensk hockey – helt klar för SHL-succélaget

Johan Gustafsson är tillbaka i svensk hockey.
Den dubble SM-guldmålvakten är klar för Rögle.
– Det känns fantastiskt kul, säger han.

Johan Gustafsson fick sitt stora genombrott i SHL i Luleå. Men efter två framgångsrika säsonger så gick flyttlasset till Nordamerika, där han var under två säsonger men aldrig fick göra några NHL-matcher.

Lämnade för Tyskland

2015 flyttade han tillbaka till svensk hockey, men valet föll på Frölunda. Och vilken succé det blev.

190502 Frölundas målvakt Johan Gustafsson och tränare Roger Rönnberg jublar efter final 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 2 maj 2019 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Gustafsson hann under sin fyra säsonger i klubben vinna två SM-guld samt en CHL-titel. Men efter förra våren, då Frölunda precis bärgat ytterligare ett guld, så lämnade han för spel i Tyskland.

Klar för Rögle

Nu står det klart att han återvänder till SHL, då han presenterats av Rögle.

– Johan är en väldigt rutinerad målvakt som vet vad som krävs för att vinna. Han har en bra inställning och vill utvecklas för att ta sitt spel till en ännu högre nivå hos oss, säger sportchefen Chris Abbott.

190503 Frölundas målvakt Johan Gustafsson firar vid hemkomsten den 3 maj 2019 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Kontraktet är skrivet över kommande säsong.

– Det känns fantastiskt kul att vara klar för Rögle, vi (familjen) ser fram emot att komma ner och göra oss hemmastadda i Ängelholm. Efter att ha sett uppsvinget som klubben gjort de senaste åren så var det ett väldigt enkelt val för mig, det känns inspirerande, säger Gustafsson själv.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!