Sverige missar VM-medalj igen – efter sanslöst stavdrama(!)

Sverige lyckades inte försvara sin bronsmedalj.
Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson blev fyra i singelmixedstafetten – efter ett jättedrama.

Sverige var fortfarande utan medaljer i skidskytte-VM – och fiaskorubrikerna har haglat under mästerskapet. Men inför torsdagen var förhoppningarna på Sverige att få ställa sig på pallen stora.

Inledde bra

Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg tog brons i VM-singelmixedstafetten förra året, och tidigare i höst vann duon världscuppremiären i Östersund. Och man fick en bra start även nu.

Sebastian Samuelsson, skidskytte-VM
200219 Sebastian Samuelsson of Sweden competes in men’s 20 km individual during the IBU Biathlon World Championships on February 19, 2020 in Antholz. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88117

Hanna Öberg inledde tävlingen – och växlade över med bara en bom och en tredjeplats. Sebastian Samuelsson växlade tillbaka med två bom, och med 17 sekunder upp till täten.

Superdrama

Hanna Öberg inledde skyttet på sin andra sträcka perfekt – men hade sedan två bom under det stående skyttet, och lämnade över till Sebastian Samuelssons sista sträcka bara sekunder från toppen. Sebastian Samuelsson sköt fullt i det första – och hade en tredjeplats när han lämnade skjutvallen, bara 10 sekunder från ledande Tyskland.

Hanna Öberg, skidskytte-VM
200214 Hanna Öberg of Sweden during zeroing ahead of the women’s 7,5 km sprint during the IBU Biathlon World Championships on February 14, 2020 in Antholz. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88109

Samuelsson hade alltså guldläge när han åkte in till sista skyttet – men då bommade Samuelsson två. Han åkte ut som fyra, långt efter Frankrike på tredjeplats. Men fransmannen Émilien Jacquelin tappade staven(!), och Sverige tog sekunder.

Fyra igen

Men Sebastian Samuelsson lyckades inte hämta upp och försvara sin bronsmedalj från ifjol. Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson blev fyra, sex sekunder från medalj och 35 bakom vinnande Norge – och Sverige är fortfarande utan medaljer i årets VM.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!