De 9 mest sevärda spelarna i hockey-VM.

De 9 mest sevärda spelarna i hockey-VM.

Många av de största svenska stjärnorna har tackat nej till VM, men det betyder inte att det saknas profiler i årets turnering.
Det finns väldigt sevärda lirare i nästan alla lag, spelare som alla hockeyälskare uppskattar att se. Bara en sådan sak att Ryssland och Detroit Red Wings trollgubbe Pavel Datsyuk är med garanterar underhållning på högsta nivå.
Här är de nio mest sevärda spelarna i årets turnering.

Connor McDavid, Kanada.
Hockeyvärldens största talang just nu. McDavid missade stora delar av Edmontons säsong, men kom tillbaka och visade att han redan är en av ligans främsta. Vi kan nästan lova att McDavid kommer bjuda på ett par drömmål den här turneringen.
Kanske något i stil med detta:

 

Corey Perry, Kanada.
Inte lika spektakulär som landsmannen McDavid, men Perry är utan tvekan en av världens främsta målskyttar. Hade ett förvånansvärt svagt Stanley Cup, men får här chansen till revansch.

Pavel Datsyuk, Ryssland.
Mycket talar för att mannen med de magiska handlederna har gjort sitt i NHL. Ryktena säger att Datsyuk kommer spela i KHL nästa säsong, om han inte slutar helt med hockey. Så passa på att njuta av en av hockeyvärldens största artister någonsin.
Vi kan ju hoppas på att han får lägga en straff i VM…

 
Linus Klasen, Sverige.
Inte en lika komplett spelare som Datsyuk, men det är få som kan matcha Klasens makalösa teknik. I år får Klasen dra ett tungt lass i offensiven i ett Tre Kronor som inte direkt vimlar av storstjärnor. Här hittar du sex höjdpunkter från Klasens karriär.

Patrik Laine, Finland.
Finland har ett riktigt starkt lag i VM och supertalangen Laine är en av de mest spännande spelarna som vårt grannland fått fram. Dominerade i SM-Liigas slutspel och kommer gå topp tre i NHL-draften i sommar.

Dylan Larkin, USA.
Vindsnabb forward som ska ta över när Henrik Zetterberg och Pavel Datsyuk gjort sitt i Detroit. Otroligt svårstoppad när han fått upp farten och har en nyckelroll i ett ungt och annars anonymt USA.

David Pastrnak, Tjeckien.
19-åringen, med ett förflutet i Södertälje SK, har redan gjort två NHL-säsonger med Boston Bruins. Pastrnak är Tjeckiens stora talang och den som ska göra målen i det tjeckiska laget.

Nino Niederreiter, Schweiz.
”El Nino” är en spelare som kan göra det oväntade, en joker som kliver fram och gör de viktiga målen. Grym på skridskorna och makalöst teknisk.

 
Mats Zuccarello, Norge.
Det fanns dom som tvivlade på att den kortväxte Zuccarello skulle lyckas i NHL. Men oj vad fel dom fick. Norrmannen är en av New York Rangers främsta forwards och är lika grym avslutare som framspelare. Och straffar kan han lägga också..

 
Fotnot: Nya spelare kan tillkomma under turneringens gång.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.