TV: Här får Leo Borg, 13, en kanonstart på tenniskarriären

TV: Här får Leo Borg, 13, en kanonstart på tenniskarriären

Leo Borg, 13, får verkligen i pappas fotspår. I går kväll vann tonåringen första omgången i inofficiella inomhus-VM i Toulouse.

I den kommande filmen om Björn Borg ska sonen Leo Borg, 13, spela sin pappa som ung. Men det är inte enda sättet som han går i pappans fotspår. Även tennistalangen har gått i arv.

I franska Toulouse har tennisvärldens bästa 13-åringar samlats för att göra upp i turneringen Les Petits As, även klassad som inofficiella inomhus-VM för 13-åringar. Tidigare har bland annat Rafael Nadal vunnit turneringen i Toulouse.

I går kväll fick Leo Borg en perfekt start genom att vinna i första omgången med 6-4, 7-6 mot italienaren Giorgio Tabacco.
– Jag tror jag kan vinna vinna turneringen, säger en segerviss Leo enligt franska tidningen Le Figaro.

Det är heller inte konstigt att de franska journalisterna dras till legendaren Björn Borgs son och på 13-åringens presskonferens var det välfyllt.
– Jag började spela tennis när jag var tre år, då var det min mormor som lärde mig. Jag insåg ganska tidigt att min pappa inte var vem som helst, säger Leo och berättar även att hans egen största idol är just Rafael Nadal.
– Det sitter alltid massor av människor på läktaren när Leo spelar, berättar tränaren Rickard Billing för franska tidningen Le Figaro om intresset runt svenske talangen.

LÄS MER: Melwin Holm, 12, krossade pappa Stefans rekord: ”Bäst i Sverige”.

Se den avgörande matchbollen för Leo Borg:

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.