Melwin Holm, 12, krossade pappa Stefans rekord: ”Bäst i Sverige”

Stefan Holm får se upp. I helgen slog sonen Melwin Holm, 12 år, pappas gamla höjdhoppsrekord – med hela 30 centimeter.

Sommaren 2004 tog Stefan Holm ett, för svensk höjdhopp, historiskt OS-guld i Aten. Bara några månader senare föddes sonen Melwin. 12 år senare gör lillgrabben nu stor succé – i höjdhopp, så klart.

I helgen vann 12-årige Melwin regionaltävlingen Götas ungdomsspel med nytt personligt rekord på hela 1,81 centimeter. Tvåan i P13-klassen var osannolika 56 centimeter efter, enligt tidningen NWT.

På plats på läktaren fanns tränaren och pappan Stefan Holm. Som var ruskigt imponerad men vill ändå betona den allra viktigaste saken för sonen.
– Det viktigaste just nu är att han har roligt. Än så länge är det väldigt mycket lek, för att han själv vill. Vill han inte träna en dag, så skiter vi i det. Det kommer att bli så mycket mer allvar senare i så fall, så det är bara att ta det lugnt nu, säger Stefan Holm till SportExpressen.

När Holm själv var 12 år låg det personliga rekordet på 1,51. Ganska futtigt i jämförelse med sonen Melwins 1,81, om man säger så. Det ser alltså mycket lovande ut för framtiden.
– Det är väldigt bra, även i ett Sverige-perspektiv. Han är Sverige-etta i P14-klassen just nu, även om han tävlar i P13. Men det säger väldigt lite om vad det kan bli sen. Man vet inte vad någon som är bra när de är tolv gör när de är tjugo. Man får någonstans vara lite försiktig. Han hoppar 30 centimeter högre än mig i motsvarande ålder, men det betyder inte att han kommer att hoppa 2,70 i vuxen ålder, säger pappan till SportExpressen.
– Han får hoppa hur högt han vill. Han får gärna slå mig. Då är jag en bättre tränare än pappa.

LÄS MER: Leo Borg, 13 går i pappa Björns fotspår.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.