Tennislegendaren i rejält blåsväder – sågas stenhårt efter uttalandet i tv: ”De finaste kvinnorna…”

Boris Becker är i blåsväder.
Det efter ett oväntat uttalande i tv.
Legendaren pratade – mitt under en match i Wimbledon – om en spelares frus utseende.

Boris Becker är en av tidernas största tennisspelare och under den aktiva karriären hann han med att vinna hela sex grand slam-titlar. Men nu är han på blåsväder – och det är inte första gången.

I blåsväder

De senaste åren så har rubrikerna om tysken varit av det mindre smickrande slaget, och det har ofta handlat om hans tunga skulder, misslyckanden med företag och investeringar – och förra året fick han rejält med kritik efter en sexistisk kommentar under stortävlingen US Open.

German team captain Boris Becker watches the match between Alexander Zverev of Germany and Alex de Minaur of Australia at the ATP Cup tennis tournament in Brisbane, Australia, Friday, Jan. 3, 2020. (AP Photo/Tertius Pickard)

Nu sågas Becker på nytt, och även denna gång har det att göra med ett utspel i tv. Becker är expertkommentator under Wimbledon, och under kvartsfinalen mellan Novak Djokovic och Marton Fucsovic så stannade plötsligt kameran på Fucsovics fru, varpå Becker sa:

– De säger att Ungern har de finaste kvinnorna. Jag vet inte, men hon är definitivt väldigt vacker.

”Är inte okej”

Utspelet har väckt stora reaktioner världen över, och många kräver nu att BBC, som sänder turneringen, agerar.

– Om män tycker att det är okej att prata om kvinnor på det här sättet, speciellt i livesänd tv, så är det ett bevis på att vi har mycket jobb kvar att göra, säger Stephanie Hillbourne, ordförande för organisationen ”Women in Sport and Perception Agency”, enligt Aftonbladet.

120710 Tennis, Swedish Open: Boris Becker, Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån. © Bildbyrån

BBC har tagit del av kritiken, men tycks inte vara så sugna på att agera.

”Han fällde en lättsam kommentar som inte var menad som kränkande”, säger kanalen.

Boris Becker var länge en av världens tio bästa spelare sett till världsranking, och vann Wimbledon vid tre tillfällen under sin karriär.

LÄS MER: Thomas Ravelli har fått nog – lackar ur fullständigt efter bilderna i EM: ”Längesen jag var så arg!”

Få våra nyhetsbrev!