Thomas Ravelli har fått nog – lackar ur fullständigt efter bilderna i EM: ”Längesen jag var så arg!”

Thomas Ravelli har följt EM.
Och han är inte nöjd.
– Det var längesen jag var så arg, säger han.

Hela världen har reagerat kraftigt efter den andra semifinalen i fotbolls-EM, som spelades mellan England och Danmark i onsdags. Ett hårt kämpande Danmark tog matchen till förlängning, men väl där kunde England avgöra efter att Harry Kane slagit in en straffretur när klockan precis passerat 100 minuter.

Ravellis tokilska

Men i stort sett alla är överens om att straffen faktiskt inte alls borde fått slagits över huvud taget, då Raheem Sterling föll lätt i situationen. VAR-rummet hade tillgång till alla repriser, men valde ändå att stötta domarens beslut, och han blev aldrig ens ombedd att gå ut till skärmen vid sidan av planen för att se händelsen på nytt.

Denmark’s Pierre-Emile Hojbjerg, left, confronts his teammate Martin Braithwaite at the end of the Euro 2020 soccer semifinal match between England and Denmark at Wembley stadium in London, Wednesday, July 7, 2021. England won 2-1. (Laurence Griffiths/Pool Photo via AP)

Thomas Ravelli, svensk målvaktslegendar, såg matchen på tv – och han är inte nöjd över det som visades upp.

– Jag sa direkt att det där inte var straff. Reprisbilderna visade att det var fel att döma straff. Jag var så ilsken att klockarna stannade. Det var längesen jag var så arg, det ska du veta, usch fy fan, säger han till Expressen.

”Förstår det inte…”

Thomas Ravelli är inte alls nöjd med VAR och hur det använts i turneringen. I stället jämför han med en annan sport som han tycker lyckats; amerikansk fotboll.

– Jag tittar en del på NFL och där har de också ett liknande system där man kan titta i efterhand. Tränarna har också chansen att utmana domslutet, man får göra det tre gånger per match och har tränaren fel så blir man av med en timeout. Det är bra att ha det. Jag förstår inte varför man har VAR när man ser ett uppenbart fel. Varför ska vi ha VAR? Jag är för att använda tekniska hjälpmedel för att få sakerna att bli rätt. De (England) ska inte få vinna tack vare en feldömd straff, säger han.

191029 Thomas Ravelli blir intervjuad i sitt hem den 29 oktober 2019 i Mölnlycke. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

I övrigt anser Ravelli att England var väl värda sin plats, och att de faktiskt var det bättre laget i matchen.

– Ja. England var bättre och Kasper Schmeichel gjorde en fantastik fotbollsmatch. Danmark har mer eller mindre fått flyta på en räkmacka genom hela turneringen, säger han.

LÄS MER: Milan bryter tystnaden kring Zlatan Ibrahimovic – ärliga orden om framtiden: ”Har pratat med honom”

Få våra nyhetsbrev!