Tennislegendaren Boris Beckers stora hyllning till Leo Borg, 17 – och domen om framtiden: ”Det klarar han”

Leo Borg har gjort stor succé.
Nu hyllas han av Boris Becker.
– Han är en väldigt stor talang, säger legendaren till Aftonbladet.

Leo Borg har tagit enorma kliv i sin utveckling under de senaste året. Redan i februari gjorde han proffsdebut då han fick ett wildcard till en Challengerturnering i Bergamo, Italien.

Lämnar Sverige

Under våren tog han dessutom nästa stora beslut om sin tenniskarriär, då Borg beslutat sig för att lämna Sverige för att börja på världsstjärnan Rafael Nadals akademi på Mallorca. Planen är att få in Leo Borg i seniortävlingar på riktigt, med målsättningen att spela på ATP- och Challenger-touren.

Leo Borg, tennis
200507 Leo Borg under en tennisträning den 7 maj 2020 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 59494

Att Leo Borg är en talang utöver det vanliga står helt klart sedan tidigare. I våras avslöjade talangen att han nu gått om sin pappa, Björn, och slår honom när de spelar.

Beckers superhyllning

Talangen har heller inte undgått Björn Borgs kompis, tillika tennislegendaren, Boris Becker.

– Vi hade ett trevligt samtal på Ibiza, han är en härlig ung man som älskar tennis. Han mognar nu, men han är i en svår ålder – för du fokuserar kanske inte bara på tennis. Men den här tiden kommer han att klara sig igenom, säger Becker till Aftonbladet.

120710 Tennis, Swedish Open: Boris Becker, Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån. © Bildbyrån

Becker, som vann elva grand slam-titlar under karriären, fortsätter:

– Han är en väldigt stor talang, det finns det gott om. Det är tuff konkurrens. Och jag är säker på att det är extra press på Leo eftersom hans efternamn är Borg.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!