Roger Federers vackra hyllning till barndomsidolen Björn Borg – som får alla att smälta: ”Jag är så stolt”

I kväll tar en av tennisens allra största farväl till sporten.
Roger Federer gör sin absolut sista match på tennisbanen.
I samband med avskedet passar han på att skicka en vacker och mäktig hyllning till barndomsidolen Björn Borg.

På fredagskvällen tar en av tennisens största genom tiderna farväl till sporten. Roger Federer har vunnit allt som går att vinna och samlat på sig otroliga 20 Grand Slam-titlar genom åren.

Federers sista

Nu gör schweizaren sin allra sista match i karriären när Laver Cup blir hans stora avskedsföreställning till tennisen. I par med Rafael Nadal ska Federer möta Jack Sock och Frances Tiafoe i kväll, när lag Europa ställs mot Lag Världen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Roger Federer, Björn Borg
Captain Bjorn Borg, left, and Switzerland’s Roger Federer attend a press conference ahead of the Laver Cup tennis tournament at the O2 in London, Thursday, Sept. 22, 2022. (AP Photo/Kin Cheung) XKC140

Under flera dagar har det varit stor uppståndelse kring Laver Cup i London och framförallt runt just Roger Federer. Det är också väldigt speciellt att just Björn Borg även är på plats som tränare för lag Europa.

LÄS MER: Ikonen Roger Federers plötsliga sågning av Björn Borgs val – lovar fansen: ”Jag ska inte göra så, det är sorgligt”

Hyllar Borg

Flera bilder har publicerats på tennisduon och Federer har pratat sig varmt om att få ha barndomsidolen som tränare i sin sista tennismatch för karriären. På sociala medier har schweizaren även publicerat en bild på båda två och en oerhört vacker hyllning till svensken.
”Så stolt över att få kalla dig min vän. Tack för allting!”, skriver Federer tillsammans med bilden och en kungakrona som emoji.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Roger Federer, Björn Borg
Roger Federer och Björn Borg. FOTO: Twitter.

Det här är femte upplagan av Laver Cup, som Roger Federer var med och grundade för fem år sedan. Just årets upplaga kommer nog gå till historien som den främsta hittills med stornamn som tidigare nämnda Federer och Nadal tillsammans med Andy Murray och Novak Djokovic samt tränarna Borg och John McEnroe.

Dela artikeln för att hylla tennisikonerna Roger Federer och Björn Borg!

LÄS MER: Folkkära tv-profilen vägrade ta emot Björn Borgs pengar – fick istället ett minne för livet: ”Den känslan”

Se hyllningen: