Folkkära tv-profilen vägrade ta emot Björn Borgs pengar – fick istället ett minne för livet: ”Den känslan”

Björn Borg är en av Sveriges absolut främsta idrottare genom tiderna.
Nu avslöjar Lasse Kronér hur han lyckades få till ett minne för livet.
Genom att helt enkelt vägra ta emot den legendariska tenniskungens pengar.

De allra flesta vet vem Lasse Kronér är. En av våra mest folkkära tv-programledare efter att ha lett program som ”Så ska det låta”, ”Bingolotto”, ”Smartare än en femteklassare” och långköraren ”Doobidoo”.

Den Björn Borg

Men innan karriären som välkänd tv-personlighet så hade göteborgaren en lång period som artist i kultbandet Triple & Touch. Tillsammans turnerade trion och bjöd på konserter runt om i hela landet under åren 1985 till 1999.

Lasse Kronér, Bingolotto
000205 TV, Kändis, Artist: Lasse Kronér, Bingolotto. © Bildbyrån – 50244

En av de allra mest minnesvärda spelningarna blev av när självaste Björn Borg hörde av sig till bandet. Den legendariska tennisikonen är en av Sveriges allra främsta idrottare genom tiderna och har vunnit det mesta som går att vinna.

Borgs samtal

Otroliga 97 titlar singeltitlar, varav hela 11 Grand Slam-titlar och där fem raka i Wimbledon sticker ut mest. Dessutom rankades Borg som världsetta under sammanlagt 109 veckor, ett otroligt facit för svensken som länge dominerade världstennisen på 70- och 80-talet.

Björn Borg, tennis
070714 Tennis, Swedish Open: Björn Borg © Bildbyrån – 28960

Nu berättar Lasse Kronér om telefonsamtalet från herr Borg som förändrade allt.
– Björn hade sett Triple & Touch på något evenemang och så ville han ha oss på sitt, jag tror det var det, 40-årskalas ute på Värmdö. Han frågade vad vi skulle ha och Göran, som hade hand om pengarna sa vad vi skulle ha,
men då säger jag till under det här mötet, för jag fick ju aldrig lov att prata om pengar för att jag inte kan någonting om pengar, säger tv-profilen när han gästar podcasten ”Fördomspodden”.
– ”Nej, jag vill inte ha något betalt”. Och då säger Björn: ”Va, varför inte då?”. ”Nä, jag vill inte ha något betalt”, svarade jag. ”Men då delar vi på pengarna”, sa Göran naturligtvis.
– ”Nej”, sa jag då. ”Det gör ni inte. Utan ni tar var sin del och jag spelar gratis. För det vill jag göra”.
– ”Men vad vill du ha då?”, sa Björn. ”Jag vill ha ett set mot dig”, svarade jag.
– Och då sa han: ”Du får det!”

”Var värt allt”

Sedan kom Björn Borgs 40-årsfest och Triple & Touch höll sitt löfte om en spelning. Därefter var det dags för tennisikonen att hålla sitt löfte till Kronér.
– Så vi spelade på 40-årsfesten och det var en fantastisk tillställning. Vi var där hela kvällen och sedan mot slutet när solen började gå upp så sa han: ”Nu är det dags”. Och så fick jag ett set. Han vann, berättar han i podden.

Det blev ett oförglömligt minne för livet när Lasse fick gå ett set mot sin stora idol.
– Bara känslan, den är fortfarande värd alla pengar på jorden. Känslan att stå på andra sidan nätet och Björn Borg servar mot dig. Det var något… Jag är totalt sportgalen, jag blir inte så imponerad när jag träffar musiker, men just Björn var en sån otrolig ikon när jag växte upp. Att få stå där på andra sidan var en sådan upplevelse och det var värt pengarna jag gav för det. Bästa gaget jag fått någonsin i mitt liv. Han vann 6-0.

Vad hade du gjort för att få gå en match mot Björn Borg? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: När Björn Borg briljerade i tidernas final – sju missade matchbollar senare var han bäst genom alla tider