När Jonas Björkman hörde ”LUDEEER” från sonens(!) rum – tvingades till samtal som ingen förälder vill ha

Det är det kanske mest klassiska utbrottet i svensk sporthistoria.
För Jonas Björkman blev allt värre – när hans son hittade det hela på Youtube.
– Vissa får förklara att jultomten inte finns, andra får förklara vad man har gjort tidigare i sitt liv, säger han.

John McEnroe var verkligen tennisens stora vilde, och han var nästan lika känd för sina utbrott och frispel på tennisbanan som sitt spelande. Men man behöver inte söka särskilt långt för att hitta utbrott även från svenska spelare.

Otroliga raseriutbrottet

Det var i en Wimbledon-match mellan Jonas Björkman och tjecken Tomas Berdych som ett av tidernas mest klassiska utbrott uppstod. Under matchen så valde nämligen domaren att gå in och ändrat ett domslut till Berdych fördel, och när Björkman kort därefter gjorde ett misstag så tappade han det – fullständigt.

Foto: Youtube

Björkman vrålde ut några väl valda ord – däribland ”luder” och ”din jävla dåre”. Även om publiken inte förstod särskilt mycket av vad Björkman faktiskt vrålade, då matchen ju var i England och utan många svenskar på läktaren, så hade vem som helst förstått att det rörde sig om ett raseriutbrott. Klippet är verkligen odödligt, och det är inte många svenskar som INTE sett det.

Samtalet med sonen

Och det gäller även Björkmans familjemedlemmar. Några år efter utbrottet så hörde nämligen tennisprofilen ett välkänt vrål från sonens rum. Hans son hade då hittat klippet – vilket ledde till ett seriöst snack från pappa Jonas.

– Vissa får förklara att jultomten inte finns, andra får förklara vad man har gjort tidigare i sitt liv. Det var en intressant konversation att förklara vissa ord som jag hade valt, har han sagt till Sveriges Radio.

170204 Jonas Björkman under invigningen av Padel Center den 4 februari 2017 i Göteborg. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Jonas Björkman har själv förklarat att hans utbrott var sällsynt, och att det inte var ofta han fick sådana utbrott… Särskilt inte framför tv-kameror.

– Folk blev helt chockade. Det var första gången jag reagerade på det sättet. Men man lär sig av misstagen och det är ingenting jag kan gömma mig ifrån, har han sagt.

LÄS MER: Hedvig Lindahls helt ärliga ord – om stora ångern efter beslutet under OS-finalen: ”Jag borde ha sagt något…”

Få våra nyhetsbrev!