Hedvig Lindahls helt ärliga ord – om stora ångern efter beslutet under OS-finalen: ”Jag borde ha sagt något...”

Hedvig Lindahls helt ärliga ord – om stora ångern efter beslutet under OS-finalen: ”Jag borde ha sagt något…”

Sverige förlorade OS-finalen på straffar.
Nu berättar Hedvig Lindahl om den stora ångesten efteråt.
– Jag borde ha sagt någonting…, säger hon.

Sveriges fotbollslandslag gjorde en superturnering under OS, och det var såväl rättvist som självklart att man nådde finalen. Där blev det, som väntat, en rejäl rysare mot Kanada och det krävdes straffläggning för att skilja lagen åt. Och där var dramatiken bara än större.

Berättar om ångern

Under straffläggningen avlöste straffmissarna varandra, och till slut blev det hela tre svenska bommar. Caroline Seger hade chansen att avgöra allt, men lyckades inte få bollen i nät och Sverige fick nöja sig med silver. Men nu har ytterligare en huvudperson från superdramat, Hedvig Lindahl, uttalat sig om vad hon verkligen ångrar från det hela.

210806 Goalkeeper Hedvig Lindahl of Sweden in the women’s football final during day 14 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 6, 2021 in Tokyo. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Målvaktsstjärnan säger i Radiosportens dokumentär ”Matchen” att hon ångrar att hon inte sa att hon ville lägga en av straffarna. För det ville hon.

– Jag ångrar mig lite faktiskt, om man nu tänker att man kan göra saker bättre. Då önskar jag att jag hade gått till gruppen, då hade jag hört lite vad de pratade om och då hade jag sagt ”jag kan ta en straff”. Det ångrar jag, säger Hedvig Lindahl.

”Borde förmedlat det tidigare”

Hedvig Lindahl menar att det brast i kommunikationen med tränaren.

– Jag borde ha förmedlat det tidigare. Jag har haft den konversationen med Peter Gerhardsson nu. Så det vet han, men innan den matchen visste han nog inte det. Att jag var så trygg att jag hade kunnat ta en straff, jag säger inte att jag hade satt den men jag skulle ha velat sagt det, säger Hedvig Lindahl.

210806 Hedvig Lindahl of Sweden looks dejected after the women’s football final during day 14 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 6, 2021 in Tokyo. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Hedvig Lindahl har annars gjort sig känd som en straffspecialist när det kommer till räddningar, och det bevisade hon under OS-finalen då hon höll Sverige kvar i straffläggningen, trots de många missarna.

LÄS MER: Janne Anderssons helt klockrena pik till Zlatan – skojar till det ordentligt efter stora festen: ”Jag är jätteledsen”

Få våra nyhetsbrev!