Legendaren Mats Wilander sätter ner foten – vädjar nu om Leo Borg, 17: ”Sluta prata om honom”

Legendaren Mats Wilander sätter ner foten – vädjar nu om Leo Borg, 17: ”Sluta prata om honom”

Leo Borg är en av våra största tennistalanger.
Men nu sätter Mats Wilander ner foten.
– Jag tror att han har utmaningar som han måste överkomma, som inte är helt rättvisa för en ung spelare, säger han till Expressen.

Leo Borg har länge fått uppmärksamhet i Sverige. Dels då han är en stor talang inom tennisen – men framför allt för att han är Björn Borgs son.

”Sluta prata om honom”

Leo Borg har vunnit JSM-guld och kommit långt i stora internationella tävlingar – och det finns naturligtvis en stor hype kring storlöftet. Men nu kommer Mats Wilander med en vädjan.

190704 Leo Borg of Sweden competes in junior qualifying singles match during Wimbledon on July 4, 2019 in London. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Legendaren menar att förväntningarna på 17-åringen är orättvist ställda.

– Jag tror vi gör honom en tjänst om vi slutar prata om honom, om jag ska vara ärlig. Jag tror att han har utmaningar som han måste överkomma, som inte är helt rättvisa för en ung spelare. Självklart är en del fantastiska och det är en bonus att vara son till en stor mästare som Björn, men samtidigt finns där hinder som du måste ta dig förbi som inte är helt enkla, säger Wilander till Expressen.

”Förväntar mig det”

Han menar även att Leo Borg på grund av sin bakgrund kommer få fördelar inom tennisen.

– Han behöver inte tjäna några pengar för att överleva på proffstouren, eftersom han är son till Björn Borg. Han kommer att få inbjudningar på grund av sin pappa, men ja, det verkar som att han förstått det så jag förväntar mig att han fortsätter att utvecklas och visar upp sig här, men vi kan inte prata om honom som en topprankad spelare i världen ännu, säger han.

170721 Tennis, Träning, Mats Willenhag och Mats Wilander den 21 juli 2017. Foto: Arne Forsell / BILDBYRÅN

Leo Borg vann förra året SM-guld för 16-åringar. Han har även gått till semifinal i stortävlingen Copa del Café, en tävling för juniorer som Björn Borg vann 1973.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!