Ikonen Björn Hellbergs utspel om Mikael Ymer – bryter tystnaden efter chockbeskedet: ”Jag tycker nästan…”

Ikonen Björn Hellbergs utspel om Mikael Ymer – bryter tystnaden efter chockbeskedet: ”Jag tycker nästan…”

Mikael Ymer lämnade ett chockbesked i helgen.
Nu bryter tennisoraklet Björn Hellberg tystnaden.
– Det var väldigt förvånande, säger han.

Mikael Ymer har haft ett stökigt år, och i fredags kom chockbeskedet som ingen hade räknat med. 24-åringen stängdes tidigare under året av i 18 månader efter att ha missat med sin vistelserapportering, vilket är ett brott mot dopningsreglerna.

Hellbergs första ord

Mikael Ymer har menat att han inte gjort något fel, och dessutom åberopat det faktum att en oberoende jury faktiskt frikände honom innan det internationella tennisförbundet valde att stänga av honom. Och i fredags valde alltså Ymer att avsluta proffskarriären.

”Hej alla. Jag har bestämt mig att sluta med professionell tennis. Tack för alla fantastiska minnen. Vilken resa det har varit. Jag önskar alla mina före detta kolleger framåt i sina tävlingar”, skrev Mikael Ymer på Twitter/X.

230703 Mikael Ymer of Sweden competes in a first round singles tennis match during day 1 of Wimbledon on July 3, 2023 in London. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Beskedet chockade hela tennis-Sverige, men enligt en av de allra mest insatta så finns det fortfarande hopp om fortsatt spel i framtiden. Björn Hellberg, svenskt tennis kanske största orakel, sticker nu ut hakan och tippar om en eventuell comeback för Ymer.

– Det är möjligt att han vid närmare omtanke ångrar sig. Han har ju tid på sig, och det är inget definitivt det här, vad jag förstår. Det kan såklart finnas dörrar öppna också, säger han till P4 Skaraborg.

LÄS MER: Lasse Granqvist ryter ifrån och sätter ned foten – rasar efter världsstjärnans ord om Ymer: ”Förkastligt”

Uppmaningen

Beslutet från Ymer var dock ingenting som Hellberg såg komma.

– Det var väldigt förvånade, det här med Ymer. Det kom som en chock för mig, att han drar sig tillbaka.

210511 Björn Hellberg under en boksignering på Akademibokhandeln den 11 maj 2021 i Halmstad. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Som exempel på framgångsrika comebacker lyfter Hellberg faktumet att den danska superstjärnan Caroline Wozniacki gjorde comeback under sommaren efter tre års uppehåll.

– Det går ju att komma tillbaka efter en längre paus från tennisen. Jag tycker nästan att Mikael ska ta sitt beslut under omprövning, och sikta på att göra en comeback, säger han.

LÄS MER: Leo Borgs underbara ord efter uttåget i Nordea Open – nådde otroligt mäktig milstolpe: ”Det här bevisar…”