Björn Borgs stora ilska efter sonen Leos helmärkliga förlust: ”Det är så dåligt – hur kunde det här hända?”

Björn Borgs stora ilska efter sonen Leos helmärkliga förlust: ”Det är så dåligt – hur kunde det här hända?”

Leo Borg var i ledning i Challengerturneringen.
Då reparerades banan – och den svenske jättetalangen förlorade på walkover(!).
”Hur kunde det här hända?”, skriver familjen Borg ilsket på Instagram.

Leo Borg är inte bara son till en av tidernas största och främsta tennisspelare, Björn Borg, han råkar dessutom vara en av svensk tennis absolut mest spännande namn just nu. Tidigare under året vann han sin hittills största turnering, och sedan dess har han klättrat rejält på den internationella juniorrankningen.

Förlorade matchen(!)

Borg har nått en milstolpe då han tagit sin första ATP-poäng, och den här veckan hade svensken fått ett wildcard till en tävling i Warszawa på ATP:s Challengertour, undertouren till ATP-touren. Och det började bra mot Daniel Altmaier, rankad 106:a i världen. Borg var i ledning med 2-0 i game när matchen plötsligt stoppades.

Sweden’s Leo Borg serves to Max Westphal of France in their boys first round singles match on day 9, of the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, Monday, June 7, 2021. Leo Borg is the son of tennis icon Bjorn Borg. (AP Photo/Thibault Camus)

Enligt Aftonbladet ska Altmaier varit rejält upprörd mot någonting på grusbanan, och krävt att banan reparerades. Han menade att någonting bakom baslinjen var fel, och att arrangören var ansvarig om han gjorde sig illa. Efter protester valde domaren att bryta för att skicka ut folk att titta på banan. Det hela tog över en timme – men sedan kom nästa, märkliga besked.

Familjen rasar

Plötsligt meddelade nämligen tävlingsledningen att Altmaier vunnit på en walkover från Leo Borg. Varför, eller hur, är fortfarande oklart – men klart är att familjen Borg, Björn och frun Patricia, på Instagram ilsknar till rejält.

”Det är så dåligt. Leo ledde med 2–0 i första set när Daniel Altmaier sa att banan inte var tillräckligt bra för honom, trots att två matcher hade spelats där tidigare. Hur kunde detta hända”, skriver familjen Borg på Instagram. 

200508 Leo Borg under en tennisträning den 8 maj 2020 i Höllviken. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Aftonbladet skriver att arrangören menar på att Borg lämnat walkover på grund av en ryggskada på Borg, men några sådana uppgifter tycks alltså inte familjen Borg sitta på. Tidningen skriver vidare att ATP nu kommer att utreda händelsen för att gå till botten med vad som egentligen hände.

LÄS MER: Sebastian Samuelssons stora utspel inför OS – och piken mot norske legendaren: ”Hade inte velat det”

Få våra nyhetsbrev!