Världskände idrottaren hittat död efter hemska olyckan – föll hela 300 meter

Han är känd som en av världens bästa friklättrare.
Men också en av de mest våghalsiga i världen.
I förra veckan omkom 31-årige Brad Gobright efter ett fall på hela 300 meter.

Våghalsen Brad Gobright var en världsstjärna inom friklättring och utmanade ständigt sig själv i nya, farliga utmaningar. Med livet som insats jagade han hela tiden nya adrenalinkickar.

Brad Gobright död

Den allra senaste utmaningen blev alldeles för svår för Gobright. I förra veckan dog han i en fallolycka, bara 31 år gammal.

Brad Gobright
Brad Gobright. FOTO: Twitter

Allt började med att Gobright publicerade ett inlägg på Instagram där han letade efter en klättringspartner för att bestiga svåra ”El Sendero Luminoso”, i Mexiko.

Föll hela 300 meter

26-årige Aidan Jacobson tackade ja till erbjudandet och tog sig an klippväggen tillsammans med Gobright. Duon lyckades även ta sig hela vägen uppför klippväggen som beskrivs som ”en av de svåraste i hela regionen”, rapporterar sajten Outsideonline.

Brad Gobright
This undated handout photo released by Nuevo Leon State Civil Defense Agency shows the El Potrero Chico peak in Hidalgo, Mexico. California free solo climber Brad Gobright was rappelling down with a companion when he fell to his death on Wednesday, Nov. 27, 2019. (Nuevo Leon State Civil Defense Agency via AP) XLAT117

Men det var på vägen ned som allt gick fel. Klättrarnas rep trasslade ihop sig.
– Jag frågade om vi var okej och han sa ”ja, vi kan reda ut trasslet på vägen ner”. Jag var en bit ovanför honom. Sen kände jag plötsligt en smäll och vi började falla, säger Aidan Jacobsen till sajten.
– Det var suddigt. Han skrek. Jag skrek. Jag föll genom någon buske, och allt jag minns sen är hans blåa tröja som studsar över kanten.

”Varm och snäll själ”

Jacobsen landade på en klippavsats och kom undan med en skadad vrist som värst. Men Gobright föll hela 300 meter rakt ned mot sin död.

Han blev bara 31 år gammal. Efter den hemska olyckan sörjs nu Brad Gobright i hela klättringsvärlden som en av de mest framgångsrika klättrarna i USA och för sin varma personlighet.
”Jag är ledsen att höra att Brad Gobright dött i en klättringsolycka. Han var en varm och snäll själ, en av flera vänner som jag alltid älskade att tillbringa en dag med. Jag antar att man borde säga något om att vara försiktig där ute och riskerna med att klättra, men jag bryr mig inte riktigt om det nu. Jag är bara ledsen för Brad och hans familj”, skriver klättraren och vännen Alex Honnold på Instagram.

LÄS MER: Familjen misstänker att förre PL-spelaren fejkat sin egen död: ”Vi vet att du lever”