Hemska beskedet: 18-åriga stortalangen död – blev påkörd av ett tåg

Boxningsvärlden skakas av en hemsk tragedi.
Stortalangen Amina Bulakh har omkommit, bara 18 år gammal.
Tonåringen dog efter att ha blivit påkörd av ett tåg, enligt The Sun.

Det var när 18-åriga Amina Bulakh var på väg hem i Tarasivka, utanför ukrainska Kiev, när det hemska hände. Tonåringen skulle korsa en järnväg och missade helt det ankommande tåget som körde över henne, rapporterar engelska tidningen The Sun.

Stortalangen död

Enligt lokal polis ska vittnen ha sett Bulakh med hörlurar i öronen och tittandes ned i mobilen när hon korsade järnvägen. Då var hon helt ouppmärksam när tåget kom i full fart.

Amina Bulakh, boxning.
Amina Bulakh, boxning. FOTO: Instagram

En polisutredning har nu inletts för dödsolyckan och boxningsvärlden är i stor sorg. 18-åriga Amina sågs som en stor talang inom boxning.
”Tragiska omständigheter har lett till att Amina Bulakh, medlem i det ukrainska ungdomslaget, tagits ifrån oss. Vi kommer att minnas dig för evigt”, skriver Ukrainas boxningsförbund i ett uttalande.

Tränaren i chock

Boxningtalangens tränare Victor Fesechko är i chock av dödsfallet. Och fick det berättat av Aminas mamma.
– Först så förstod jag inte vad hon menade. Jag sa till henne att allt skulle lösa sig. Och sen var det som att få ett slag i huvudet när hon sa att Amina är borta, säger han enligt engelska The Sun.

Amina Bulakh, boxning.
Amina Bulakh, boxning. FOTO: Instagram

Amina Bulakh är regerande ungdomsmästare i Ukraina och tog även brons under ungdoms-EM så sent som i september. En minnesstund kommer att hållas för den bortgångne 18-åringen i hennes hem kommande helg.

LÄS MER: Idrottsprofilen avslutar sitt liv – med aktiv dödshjälp: ”Jag vill inte lida mer”