20-åriga talangen död – efter fruktansvärd skräckolycka: ”Oerhört tragiskt”

En otäck sportolycka har hänt i USA.
20-åriga gymnasten Melanie Coleman har gått bort efter en fruktansvärd ryggskada på träning.
– Oerhört tragiskt, säger förre tränaren Thomas Alberti till Hartford Courant.

Amerikansk gymnastik är i stor sorg. 20-åriga Melanie Coleman har gått bort efter en fruktansvärd skräckolycka på träning.

Fruktansvärda olyckan

Det var i fredags som gymnasten halkade och ramlade när hon tränade på barr. Melanie kördes in till sjukhuset i Connecticut men avled av sviterna efter fallet under söndagen.

Melanie Coleman

Familjen beskriver olyckan som ”helt fruktansvärd” och att det var en läskig ryggskada som släckte dotterns liv i helgen.
– Hon (Melanie) kommer från en väldigt stor och kärleksfull familj. Vi har tillbringat varje dag tillsammans de senaste 20 åren, säger mamma Coleman enligt The Sun.
– Vi kommer att lämna en tom plats för henne i våra bilder framöver.

”Alla såg upp till henne”

Melanie Coleman gick i New Haven college, Hamden, och det var i idrottshallen New Era Gymnastics som skräckolyckan inträffade.
– Olyckan hände när hon gled av stången. Det var en väldigt oväntad olycka med ett oerhört tragiskt slut, säger förre tränaren och idrottshallens ägare Thomas Alberti till Hartford Courant.
– Alla gymnaster här såg upp till henne.

Melanie Coleman

20-åriga Coleman var en väldigt lovande collegegymnast och har även varit på toppnivå för USA:s satsning på unga olympier. Nu sörjs hon enormt inom amerikansk gymnastik.

LÄS MER: Idrottsprofilen avslutar sitt liv – med aktiv dödshjälp: ”Jag vill inte lida mer”