Tv-profilen Patrick Ekwalls stora kritik mot TV4 – rasar efter oväntade ryktet: ”Det är patetiskt”

Patrick Ekwall menar att han blir bortklippt i reportage i TV4.
Nu rasar han mot sin förre arbetsgivare.
– Jag kan tycka att det är patetiskt, säger han i ”Pådden”.

Patrick Ekwall hade arbetat på TV4 i hela 23 år när chockbeskedet kom under hösten 2016. Profilen fick då lämna kanalen, och var öppet kritisk mot såväl beslutet som mot sättet det skedde på.

”Det är patetiskt”

Och Ekwall tycks nu få ny anledning att vara arg på kanalen. I podcasten ”Pådden med Olsson & Ekwall” så berättar nämligen Ekwall att han, enligt egen utsago, blir bortklippt ur reportage och tv-inslag från åren på kanalen.

180111 Patrick Ekwall på läktaren under en landskamp mellan Sverige och Danmark på det svenska fotbollslandslagets januariturné den 11 januari 2018 i Abu Dhabi. Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån

Det får honom att rasa.

– Jag har fått veta att i samband med att de gjort inslag inför mästerskap som VM och EM har chefer på TV4 gått in och sagt att det ska klippas bort, att ”han ska inte vara med, han får inte synas och höras”, vilket jag kan tycka är patetiskt. Jag var ändå där i 23 år, säger Ekwall i podcasten.

TV4:s dementi

Till Aftonbladet utvecklar han:

– Vad fan, de gör som de vill. Det är inte så mycket att ivras över. Det finns inget som säger att jag ska vara med i deras inslag, men om det är så att man medvetet valt att klippa bort mig i efterhand kan jag ändå tycka att det blir lite småaktigt, säger han.

161115 Journalisten Patrick Ekwall gör sin sista landslagsbevakning för TV4 efter ett 23år långt sammarbete under en träningsmatch i fotboll mellan Ungern och Sverige den 15 november 2016 i Budapest. Foto: Bildbyrån

TV4-gruppens sportchef, Erik Westerberg, tokdementerar dock påståendet.

– Om vi klipper bort något så gör vi det för att innehållet inte är lämpligt att visa, inte för att det handlar om en viss person. Det är helt felaktigt. Vi är stolta över vår historia och det finns inget agg mot gamla medarbetare, framförallt inte mot Patrick Ekwall som har gjort mycket bra för våra kanaler, säger Westberg.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Exit mobile version