Tv-profilen Lasse Granqvist avslöjar nu vilka som är Sveriges bästa kommentatorer: ”Fullständigt älskar det”

Lasse Granqvist är enligt många Sveriges främsta kommentator.
I podcasten ”Släpp Sargen” avslöjar han nu dock vem som är hans favorit att lyssna på.
– Det är en så hög nivå på kommentatorerna i Sverige, säger Granqvist.

Lasse Granqvist har länge varit en given del i många sportälskares vardag. Han inledde karriären på Radiosporten, där han stod för flera oförglömliga referat, och han har bara fortsatt att växa i popularitet sedan han tog klivet över till tv-världen, där han än i dag arbetar som programledare och kommentator för C More, framför allt kring kanalens hockeysändningar från SHL, samt fotbollslandslagen.

Utser sina favoriter

Enligt många så är Granqvist den bäste kommentatorn vi har i landet, och han har tidigare belönats med bland annat Stora Journalistpriset, då med motiveringen: “För att han med engagemang, kunskap och säregen musikalitet får oss alla att känna och förstå vad som händer på planen”.

201123 Programledare Lasse Granqvist poserar för porträtt under Fotbollsåret 2020 den 23 november 2020 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0039

När Granqvist gästar podcasten ”Släpp Sargen”, med Niclas Norlindh och Robin Figren, så får han frågor om vilka hans kommentatorsfavoriter är, och han nämner då – som duo – utan att tveka Robert Perlskog och Claes Hellgren, som kommenterar i stort sett varenda handbollsmästerskap för Viasat.

– De har vuxit ihop va, de kompletterar varandra precis hela tiden. De känner varandra utan och innan, tycker jättemycket om att umgås med varandra och tar intryck av varandra. Hellgrens kompetenslåda är ju omfattande, men det kräver en rutin och erfarenhet och mod också, det sticker ut, säger Granqvist i podcasten, och fortsätter:

– Som duo betecknad är de nog samtidens bästa. Sen finns det så… det är en så hög nivå på kommentatorerna i Sverige.

”Fullständigt älskar det!”

Granqvist nämner sedan SVT-kommentatorerna Chris Härenstam och Jacob Hård.

– Jag såg Härenstam kommentera curling häromdagen – strålande! Och sen vinteridrott… Jacob Hård! Han har ju vunnit stora journalistpriset nu. Det är en fröjd att lyssna till det också, och Jacob Hård är ju en del av det svenska folkhemmet på något vis. Man hör Jacob Hårds stämma och så känner man att det finns ett lugn, säger Granqvist.

190119 Claes Hellgren and Robert Perlskog commentators of Swedish broadcaster Viasat prior to the IHF World Handball Championship match between Tunisia and Sweden on January 19, 2019 in Herning. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92204

Men han lyfter även fram Viasats Niclas Holmgren.

– Jag älskar ju att en söndagskväll klockan 23.00 invänta en förstaperiod i NHL mellan två rätt risiga gäng – och så kommer Niclas Holmgren och vrålar. Det river tag i mig och jag fullständigt älskar det. Det är briljant, säger han, och fortsätter:

– I sin nisch så är det inte många som kommer upp i den nivå som Niklas Holmgren håller. Just det här att han får mig att tycka att det är häftigt.

LÄS MER: Dick Axelsson avslöjar nu sanningen bakom jättebråket med Zara Larsson: ”Jag stängde av och flydde…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!