Dick Axelsson avslöjar nu sanningen bakom jättebråket med Zara Larsson: ”Jag stängde av och flydde…”

Dick Axelsson har skapat en hel del rubriker genom åren.
Men det som han verkligen ångrar är jättebråket med Zara Larsson.
– Med facit i hand – jag skulle aldrig ha skrivit något, säger han till podden ”Släpp Sargen”.

Han är en av SHL:s största profiler och en riktig glappkäft av rang. Dick Axelsson är verkligen inte rädd för att säga vad han tycker och har hamnat i en del trubbel genom åren.

Dick och Zara

Hockeyprofilen har skapat mängder av rubriker med sitt munläder genom åren. När han får blicka tillbaka till vilken tidningsrubrik han är mest missnöjd med plockar han fram ett ökänt Twitter-bråk med en av Sveriges mest kända artister.

Dick Axelsson, SHL
200218 Djurgårdens Dick Axelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Djurgården den 18 februari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Det var 2015 som Dick Axelsson gick hårt åt mot den då 17-åriga Zara Larsson på Twitter.
– Jag vet egentligen inte vad som hände. Hon skrev väl där på Twitter att… Det var ”Allsång på Skansen” och så skulle de gå över till SVT Play och då får jag för mig att skriva ”fan, vad skönt att inte ha internet”, eller vad jag vräker ur mig. Det tyckte jag ändå var lite så där, jag skrattade lite för mig själv. Då svarade hon ju ganska fort att ”vad fan är ditt problem?” och då sa jag att ”jag sitter och käkar, vi kan höras senare”, berättar han i podcasten ”Släpp Sargen”

”Jag flydde”

Därefter tog det fart på allvar och Axelsson översköljdes av reaktioner utan dess like på sociala medier.
– Efter det, alltså utan att överdriva, så fick jag kanske 10 000 meddelanden från arga, lite yngre tjejer/feminister som totalsågade mig. Jag kunde inte ens ha på telefonen längre, alltså den var aldrig tyst. Så när journalisterna började… Det blev bara mer bensin på elden, säger han i podden.
– Det var ju kommentarer som… Ja, men mitt namn, ”var inte en dick” och så vidare. 

Zara Larsson, Idrottsgalan
210118 Zara Larsson, artist, poserar på röda mattan under Idrottsgalan den 18 januari 2021 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0068

Twitterbråket gick faktiskt så långt att Dick Axelsson var tvungen att stänga ned allt och fly lägenheten.
– Jag var tvungen att stänga av telefonen, flydde ut till min kompis landställe – och satte på telefonen igen en vecka senare, berättar SHL-stjärnan.
– Med facit i hand – jag skulle aldrig ha skrivit något. 

Lyssna här:

LÄS MER: SHL-stjärnan Dick Axelsson avslöjar tuffa beslutet som han ångrar än i dag: ”Det var jobbigt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!