Tony Rickardsson återvänder till rampljuset igen – här är legendarens nya, oväntade(!) jobb

.

Som vi har saknat Tony Rickardsson i tv-rutan.
Men nu står det klart att speedwaylegendaren återvänder till rampljuset igen.
49-åringen är klar som ny programledare för svenska ”Top Gear”.

Redan i våras kom beskedet att Sverige kommer att få en egen version av motorprogrammet ”Top Gear”. Nu står det klart att det blir tre riktiga profiler som kommer att vara programledare.

Tony Rickardssons nya jobb

Top Gear Sverige kommer ha premiär våren 2020 i Kanal 5 och ledas av tv-profilen Adam Alsing, mångsysslaren Marko ”Markoolio” Lehtosalo och så det tyngsta namnet av dem alla – nämligen Tony Rickardsson. Speedwaylegendaren la ned sin aktiva karriär för över 10 år sedan och har sedan dess främst jobbat för Swedish Match men även visat framfötterna i ”Let’s Dance”.

Tony Rickardsson, speedway
050910 Motor, Speedway, VM: Tony Rickardsson kramar VM-bucklan (pokal, buckla) efter sin suveräna uppvisning i Italien.
© Bildbyrån – 28201

Men nu återvänder 49-åringen till rampljuset igen och ser verkligen fram emot sitt nya jobb i tv-rutan.
”Jag har haft några av de absolut roligaste dagarna någonsin. Det här är mer än bara ett motorprogram, det är massvis av skratt, tokerier och påhitt som tittarna kan förvänta sig under säsongen”, säger Tony Rickardsson om nya tv-programmet enligt mestmotor.se.

”Tony är ju bra på riktigt”

Inspelningarna av svenska Top Gear har redan dragit igång och det kommer att filmas runt om i hela Skandinavien. Programmet kommer att gå ut på att de tre programledarna tävlar mot varandra med spektakulära bilar, precis som i den engelska versionen.

Tony Rickardsson, speedway
190121 Christina och Tony Rickardsson med sällskap under Idrottsgalan den 21 januari 2019 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Då räknar både Alsing och Markoolio med att det kommer bli svårt att slå orädde fartgalningen Tony Rickardsson.
– Tony är ju bra på riktigt på att köra bil. Marko är orädd och entusiastisk. Själv är jag kanske inte alltid snabbast, men det är inte alltid den med högst fart som vinner. Det kan även handla om att ha en bra linje. På en bana tjänar man tid på att ha en bra linje, så man måste vara lite smart också. Jag vill gärna tro att jag kommer ha bäst linje, säger Adam Alsing enligt Aftonbladet.
– Tony vinner nog när det kommer till de rena tävlingsgrejerna.

Dela artikeln för att gratulera Tony Rickardsson till nya jobbet!

LÄS MER: När Tony Rickardsson chockade ALLA med tidernas fräckaste omkörning: ”Helt osannolikt!”

Över tio år efter avskedet – det här gör Tony Rickardsson i dag: ”Det kan ingen ta ifrån mig”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);