Tomas Holmströms nya satsning – 10 år efter avskedet från ishockeyn: "Vet inte riktigt vad jag gett mig in på"

Tomas Holmströms nya satsning – 10 år efter avskedet från ishockeyn: ”Vet inte riktigt vad jag gett mig in på”

Med över 1000 matcher i NHL har Tomas Holmström växt fram till något av en legendar inom svensk hockey.
Men hans nya satsning handlar inte om is eller puckar.
”Homer” ska nämligen ge sig in i bilsportens värld.

Tomas Holmström må ha varit i skuggan av vissa andra svenska spelare i NHL när det begav sig, men med över 1000 NHL-matcher för Detroit Red Wings där det totalt blev fyra Stanley Cup-titlar förtjänar Piteå-sonen all respekt.

Nya satsningen

49-åringens karriär som hockeyspelare är som bekant avslutad sedan 10 år tillbaka, men nu är det dags för Holmström att ge sig in i sportens värld återigen. Dock inte inom hockeyn. Han ska nämligen ställa upp i ”Race of Champions”, en rallytävling som körs vid Pite Havsbad i Piteå.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tomas Holmström kommer att tävla i ett så kallat kändisrace, där bland andra Ingemar Stenmark och Anja Pärson även kommer att finnas med i startfältet.
– Det känns jättekul, jag gillar ju att köra fort. Alltså jag har nog inte fattat vad jag gett mig in på riktigt. När tävlingsdagen kommer så tänker jag väl: ”Oj, herregud!” Det var väldigt längesen jag körde på isbanor, säger han enligt NSD.

LÄS MER: Norska hyllningen till Frida Karlsson efter nya triumfen – erkänner sig nu besegrade: ”Hade inte en chans”

”Blir plattan i mattan”

Han fortsätter:
– Jag har testat att köra i nåt enstaka folkrace men det var också längesen. Grejen är ju att man tror att man kör jättefort när man kör folkrace men det går ju inte så snabbt egentligen. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

I hockeyrinken var Tomas Holmström känd för sin fysik och sitt hårda jobb snarare än skönspel, och något liknande kan vi förvänta oss när han sätter sig bakom ratten.
– Vilka styrkor jag har? Ja, det är väl plattan i mattan och med så lite tanke och så mycket hjärta som möjligt, som kommer att gälla, säger han och skrattar.
– Det närmaste ett riktigt race jag varit med om det var nog när jag var kartläsare till Svante Blomqvist och vi skulle köra från Moskosel till Piteå längs grusvägar i en Subaru. Det var inte alla fyra hjul i marken en enda gång, så jag får väl sikta på nåt liknande, säger han om tävlingen som äger rum den 28-29 januari.

LÄS MER: Stina Nilssons ärliga ord om framtiden inom skidskytte – pekar ut stora problem: ”Det är mest utmanande”