Talangen död efter fruktansvärda olyckan – blev bara 22 år gammal: "Vi är helt mållösa"

Talangen död efter fruktansvärda olyckan – blev bara 22 år gammal: ”Vi är helt mållösa”

.

Cykelsporten är i sorg just nu.
Efter beskedet att italienske talangen Giovanni Iannelli gått bort efter en hemsk krasch.
Han blev bara 22 år gammal.

Det var under cykeltävlingen Trofeo Bassa Valle Scrivia utanför Milano, Italien, som fruktansvärda olyckan inträffade. Med bara 100 meter till mållinjen kraschade unge talangen Giovanni Iannelli rakt in i en stolpe.

Giovanni Iannelli död 22 år

Italienaren tappade kontrollen över cykeln i en hastighet på 60 km/h och flög in med huvudet före i stolpen, rapporterar engelska tidningen The Mirror. Iannellis hjälm sprack rakt itu av kollisionen och sjukvårdare var snabbt på plats för att utföra livräddning.

Giovanni Iannelli
Giovanni Iannelli. FOTO: Twitter

Därefter fick 22-åringen flygas med ambulanshelikopter till närmaste sjukhus. Kirurger försökte desperat att rädda cyklistens liv och Iannelli försattes i konstgjord koma.

”En tragedi som lamslår”

Men det gick inte att rädda hans liv och italienaren somnade in på sjukhuset med familj, flickvän och vänner vid sin sida. Italienska cykelförbundet, FCI, uttrycker nu sin stora sorg i ett officiellt uttalande.
”En tragedi som lamslår och lämnar oss mållösa. Våra tankar är hos Giovanni Iannellis familj”, skriver förbundet på Twitter.

Italienska cykelförbundet meddelar även att man inlett en utredning kring den tragiska olyckan. Då underlaget var väldigt blött ska man utreda om man hade kunnat förebygga den hemska kraschen.

Giovanni Iannelli blev bara 22 år gammal och sörjs nu i hela cykelvärlden.

LÄS MER: Därför stoppas pappa Sefik från att hälsa på Zlatan i Los Angeles Galaxy: ”Ett stort problem”

Stora överraskningen: Fotbollsstjärnan Petr Cech lägger ned karriären – och byter sport(!) helt